Для сімейного чаювання: готуємо найсмачніші сирні кекси – просто додайте цей секретний інгредієнт до тіста

Пишні кекси — ідеальний варіант для господинь, які не хочуть багато часу возитися з десертом, але при цьому хотіли б подати на стіл дещо вишукане та смачне.

Кексом називають різновид солодкої випічки, що займає нішу між булочкою та солодким тістечком. У більшості рецептів кексів прийнято використовувати джем, горіхи, родзинки, повидло. Готують їх, як правило, з бісквітного (рідше дріжджового тіста). За своїми розмірами та формою вони можуть бути зовсім різними: від невеликих круглих тістечок до великого розміру прямокутних пасок.

У кухнях багатьох народів світу кекси є святковою випічкою (різдвяною чи весільною), у яких зустрічаються шоколадний, сирний і навіть кекс швидкого приготування на кефірі. Але найвідомішим видом кексу в усьому світі є ромова баба, яку печуть із витриманих протягом трьох місяців у ромовому сиропі фруктів, родзинок та горіхів.

Рецепти сирних кексів – смачне частування, яке можна приготувати з сиру, якщо додати до нього ще трохи найпростіших продуктів. Борошно, яйця, вершкове масло, цукор – і ось вже готова основа для пишного кексу з сиру. Додайте трохи родзинок, кураги, горіхів або яблук, і ваш кекс стане ароматним та ще більш привабливим для любителів солодкого. Дітям обов’язково сподобаються маленькі кексики, приготовані у спеціальних формах. Випекти сирний кекс можна не тільки в духовці. З цим чудово впораються мультиварка або хлібопічка.

Інгредієнти

  • Сир — 300 грамів
  • Борошно — склянка
  • Цукор — 80 грамів
  • Курячі яйця — 3 штуки
  • Цукрова пудра — 2 столових ложки
  • Сметана — 2 столових ложки
  • Цукор ванільний — упаковка
  • Розпушувач — пів чайної ложки
  • Сіль — дрібка

Приготування домашніх кексів

У глибокій мисці змішаємо яйця, цукор (якщо ви любите солодку випічку, то додайте трохи більше цукру), ванільний цукор, сіль. Збиваємо.

Як приготувати смачні кекси

Потім додамо сир і сметану, перемішаємо все віночком. Додаємо борошно, розпушувач і все перемішуємо.

Форми змащуємо рослинним маслом і викладаємо по 1 ст.л. сирного тіста. Відправляємо в розігріту духовку за температури 180 градусів на 25-30 хвилин.

Рецепт ідеальних кексів

Сирні мафіни готові, коли вони охолонуть за бажанням прикрасьте їх цукровою пудрою.
Всім приємного чаювання!

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.