Дуже корисно, не калорійно, а смачно – пальчики оближеш: рецепт єврейської страви з молодих баклажанів

Незабаром розпочнеться сезон баклажанів, а тому господині будуть активно шукати нові рецепти приготування даного овочу. Радимо звернути свою увагу на запечені сині.

Напрочуд смачні страви з баклажанів допомагають не лише зберегти здоров’я, поповнити запас вітамінів та мікроелементів, але й навіть впоратися із зайвою вагою. І щоб ці улюблені багатьма овочі принесли якнайбільше користі та гарного настрою, варто навчитися правильно їх готувати. Найкращий спосіб приготування цих овочів – рецепти баклажанів, запечених у духовці. Так зберігається їх зовнішній вигляд, та й масло, яке жадібно вбирають баклажани при обсмаженні, не накопичується в запечених синеньких і не шкодить нашим таліям.

До того ж найкрасивіші овочі – синьо-фіолетові баклажани. Їх елегантний вигляд притягує погляди гурманів, які подумки вже уявляють ті чудові страви, які можна з них приготувати. Сучасні тенденції кулінарного мистецтва припускають використання цих корисних овочів, що містять велику кількість мікроелементів, клітковини, вуглеводів та органічних кислот у найрізноманітніших видах. Традиційні смажені баклажани, які, до речі, не є низькокалорійною стравою, вже не такі популярні в середовищі їдоків, які стежать за своєю вагою. Баклажани, запечені в духовці або на грилі, – ось, що є найбільш затребуваною стравою. Запекти синенькі окремо, або ж нафарширувати чимось дуже смачним, порадять ті рецепти, що ми зібрали для вас.

Інгредієнти

  • Сир твердий — 150 грамів
  • Сметана — 50 мілілітрів
  • Майонез — 50 мілілітрів
  • Баклажани — 3 штуки
  • Помідори — 2 штуки
  • Перець болгарський — 1 штука
  • Цибуля — 1 штука
  • Часник — три зубчики
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Кінза — за смаком

Як приготувати смачні баклажани

Порізати баклажани вздовж на часточки товщиною 0,7 сантиметрів, посипати сіллю, відставити хвилин на п’ятнадцять, щоб виділився сік. Обсмажити цибулю, відставити.

Як правильно приготувати баклажани

З’єднати майонез та сметану в пропорції 1 до 1, посипати перцем, сіллю, покласти пресований часник. Крупно потерти сир. Дрібно нарізати болгарський перець, помідори на тоненькі кружечки. Подрібнити кінзу.

Як правильно приготувати баклажани

Баклажани промокнути серветкою, щоб прибрати сік, намазати соусом, покласти трохи смаженої цибулі, болгарський перець, знову соус, посипати зеленню. Покласти порізані помідори, трохи посипати сіллю, ще трохи соусу, посипати сиром. Готувати запечені баклажани хвилин двадцять у духовці.

Схожі статті

Після здобних пасок та яєць: Злата Огнєвіч поділилася рецептом незвичайних стейків з капусти. Дуже смачно

Після насичених святкових застіль, рецепти легких та низькокалорійних страв будуть дуже доречними! Злата Огнєвіч показала, як приготувати смачні стейки із молодої капусти.

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.