Готуємо млинці нашвидкуруч без борошна: достатньо всього 2 основних інгредієнта і вся родина задоволена

Млинці під час дієти — це не фантастика, а реальність. Як приготувати сніданок за лічені хвилини без борошна? Цей рецепт полюблять навіть ваші діти.

Різноманітні дієти, спрямовані на підтримку стрункості фігури, в жодному разі не скасовують десерти. Це чудове доповнення до обіду не тільки робить трапезу завершеною, а й піднімає настрій. Рецепти дієтичних десертів – ласощі, які не повнять і, водночас, допомагають впоратися зі стресами, – мрія для всіх тих, хто рахує кожну калорію в їжі.

Сир, сухофрукти, горіхи, мед допоможуть створити надзвичайно смачні речі, вживання яких допоможе і зовнішній вигляд зберегти, і отримати необхідну кількість корисних організму речовин.

Традиційно раніше використовувалося борошно вівсяне – толокно. З неї пекли хліб, варили вівсяний кисіль. У сучасному світі популярність вівсяного борошна не така широка, як пшеничного. Але останнім часом до неї стали все більше придивлятися і кулінари, і дієтологи. Знижена кількість крохмалю і великий вміст вітамінів і мінеральних солей у вівсяному борошні роблять її незамінною для охочих схуднути та підтримати свій організм у тонусі. Різноманітна випічка (не тільки печиво, а й торти, кекси, пироги) вийде смачніше і корисніше, якщо частину пшеничного борошна замінити борошном вівсяним.

Вівсяні млинці – альтернатива класичним ласощам, які нітрохи не поступаються їм за смаком. Вони виходять такими ж ніжними, ароматними та апетитними, а ось їхня поживність набагато нижча, тому їх відносять до дієтичних страв. Існує чимало рецептів вівсяних млинців. Їх готують у вигляді тонких млинців, пишних панкейків, товстих млинців і навіть загортають у них начинку. Для класичних вівсяних млинців замішують тісто з яєць, молока, вівсяного борошна, солі, соди та цукру, а випікають на гарячій сковороді. Можна використовувати суміш вівсяного та пшеничного борошна, вівсяні пластівці або вівсяне толокно, а молоко замінити кефіром, розбавленим водою.

Інгредієнти

  • Молоко – 1.5 склянки
  • Борошно вівсяне – 1 склянка
  • Курячі яйця – 2 штуки
  • Цукор – 2 столових ложки
  • Олія рослинна – 2 столових ложки
  • Сіль – 1/4 чайної ложки
  • Харчова сода – 1/4 чайної ложки

Приготування дієтичних млинців

За допомогою віночка збити сирі курячі яйця із сіллю та цукровим піском.

Смачні домашні млинці за лічені хвилини - на простому молоці
Смачні домашні млинці за лічені хвилини – на простому молоці

Всипати харчову соду та вівсяне борошно, влити молоко, перемішати, додати залишки молока та олію.

Рецепт смачних домашніх млинців
Рецепт смачних домашніх млинців

Залишити тісто для набухання на півгодини за кімнатної температури. Випекти тонкі млинці.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?