Таку шарлотку не встигатимете пекти: найкращий рецепт до Медового Спасу, який проситимуть всі родичі

Шарлотка здається доволі простим та бюджетним рецептом, але насправді нею можна приголомшити своїх гостей та запам'ятатися назавжди. Як це зробити?

Мабуть, будь-яка господиня (і досвідчена і та, що тільки починає свою кулінарну діяльність) знає не один рецепт шарлотки з яблуками і зможе розповісти про те, як спекти цей яблучний пиріг. Улюблене всіма це частування особливо часто печуть у сезон дозрівання яблук. Ароматні, трохи з кислинкою, відмінно підходять для того, щоб стати основним інгредієнтом.

Бісквіт для неї готується надзвичайно просто, але кожна господиня має свої секрети кількості продуктів для тіста і деяких оригінальних добавок, від чого і смак у цих пирогів виходить різний.

Швидко приготувати десерт до ранкового чи вечірнього чаю під силу будь-якій господині. І їй для цього не знадобляться дорогі продукти. Та й часу піде небагато, якщо вибрати один із рецептів шарлотки, яка готується в духовці. Цей простий пиріг яблучний люблять і дорослі, і діти. У багатьох сім’ях готують його часто і за різними рецептами. Але завжди пишна шарлотка з яблуками з духовки виходить привабливою за смаком та зовнішнім виглядом.

Її можна подати на сніданок або полудень, а також на завершення обіду, як дивовижно ароматний десерт. Кислі яблука з цукром – відмінна основа для шарлотки. Саме вони надають того неповторного яблучного смаку і запаху всього пирога, який просто неможливо забути.

Інгредієнти

  • Яблука – 3 штуки
  • Кефір 1% – 200 мілілітрів
  • Борошно житнє – 50 грамів
  • Яєчний білок – 40 грамів
  • Яйця – 30 грамів
  • Мед – 4 столових ложки
  • Розпушувач – 1 чайна ложка

Як приготувати смачну шарлотку

Очистити яблука від шкірки, нарізати та викласти у форму. За бажанням посипати меленою корицею.

Як приготувати дуже смачну шарлотку з медом

Замісити тісто із сирого курячого яйця, додаткового білка, житнього борошна, нежирного кефіру. Додати мед та розпушувач.

Шарлотка рецепт
Шарлотка рецепт

Сумішшю залити яблука, поставити в духовку на 30 – 50 хвилин, температура приготування: 180 – 200 градусів.

При подачі шарлотку нарізати порціями, прикрасити будь-якими свіжими або розмороженими ягодами та листочками м’яти.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?