Проста страва сербських кухарів: такі кабачки з’їдять разом із тарілкою і навіть крихти не залишать

Кабачки здаються не надто універсальним овочем, а тому розмаїття страв з його використанням не таке велике. Але це повністю хибне враження, і ми розповімо чому!

Балканська кухня, зокрема сербська — це неймовірна кулінарна подорож, яка може тривати роками. І навіть досвідчені гурмани не зможуть сказати, що вони повністю дослідили цю нішу.

Здебільшого, серби використовують для приготування своїх страв такі самі продукти, як і греки, болгари, хорвати та турки. Ба більше, за часів Османської імперії, національні кулінарні вподобання неабияк перемішалися, і тепер народи не можуть поділити між собою лінійку смачних страв.

Втім, свої кабачки серби змогли відстояти, і тепер даний рецепт завжди позиціонується як приклад їхньої традиційної кухні. Вони виходять неймовірно ніжними, смачними, і варто відмітити, що готуються зовсім нескладно, якщо натрапити на правильний рецепт та мати усе необхідне під рукою.

Що вже казати про харчову цінність даної смакоти, а також її легкість. Ми завжди готові щільно поїсти, і часом обираємо якраз ті страви, які вгамовують голод, але не надають сильного почуття ситості.

Інгредієнти

  • Кабачок – 1 кілограм
  • Рослинна олія – 3 столових ложки
  • Базилік сушений – 0.5 чайної ложки
  • Сушена петрушка – 1 чайна ложка
  • Паприка – 0,5 чайної ложки
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Вода – 100 мілілітрів
  • Сметана – 200 мілілітрів
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Борошно – 1 столова ложка
  • Часник – 2 зубчик
  • Кріп – пучок

Як приготувати смачні кабачки по-сербськи

Для початку необхідно порізати овочі вздовж, а потім на півкільцями. Добре солимо їх, перчимо, посипаємо різноманітними спеціями та збризкуємо олією.

Як приготувати смачні кабачки

Викладаємо овочі на попередньо застелений пергаментом протвень та відправляємо випікатися в духовку на 180 градусів до готовності.

У той самий час починаємо готувати соус, в якому потім будемо кабачки тушкувати. Для цього сметану змішуємо з яйцем та борошном. Перетворюємо масу на однорідну.

Рецепт неймовірних кабачки в сметанному соусі

Готові кабачки висипаємо у сковороду, заливаємо сметаною та тушкуємо впродовж 10 хвилин на повільному вогні. За бажанням можна додати побільше часника та зелені, що не тільки не зіпсує страву, а зробить її набагато ароматнішою.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?