Смачні гречаники: як приготувати традиційну українську страву та вразити неймовірною вечерею всю родину

Гречаники можуть стати неймовірною альтернативою м'ясним котлетам, коли недостатньо грошей на м'ясо або ж ви обираєте дієту та хочете позбавитися зайвої ваги.

Смачні страви для всієї родини можна легко і швидко приготувати з гречаної крупи. Але, щодня їсти просту, хоч і дуже смачну, кашу мало хто погодиться. Тому винахідливі господині намагаються додавати до гречки різні продукти, що роблять нудну страву цікавою і ще більш поживною.

Гречка з фаршем – чудовий варіант корисного смачного обіду чи вечері. Причому, взяти можна будь-який фарш: домашній або магазинний, з одного виду м’яса або змішати для більшої соковитості фарш свинячий і яловичий. Приготувати смачну вечерю в духовці, на плиті або мультиварці з таких простих продуктів можна за півгодини. Аромат готового частування скликає всю родину до столу. І похвали вмілої господині (навіть початківцям, але сумлінно наступним всім рекомендаціям обраного рецепту) будуть обов’язково.

Здивуйте сім’ю новою стравою – гречаниками. Ці смачні котлетки дуже схожі на звичні всім м’ясні і відрізняються тим, що до фаршу (свинячого, курячого, яловичого) додано заздалегідь зварену гречку.

Формуються котлетки з в’язкого фаршу, гречки, яєць з додаванням спецій і готуються одним із способів. Можна гречаники просто обсмажити на олії на сковороді. Як варіант – легке швидке обсмажування до рум’яної скоринки і подальше тушкування в томатному або сметанному соусі в духовці.

Відмінно впорається з приготуванням цієї страви мультиварка. Існують рецепти гречаників без фаршу, але з начинкою: гречка і обсмажена цибуля складуть основу, а з яєць і зелені вийде чудове наповнення надзвичайно смачної страви.

Інгредієнти

  • Вода – 1.5 склянки
  • Гречана крупа – 0.5 склянки
  • Олія рослинна – 50 мл
  • Кефір – 3 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Рецепт приготування гречаників

Гречку промийте. Поставте на вогонь з водою і додайте солі. Варіть на невеликому вогні, поки вода не випарується.

Гречана каша за двома рецептами
Гречанким за лічені хвилини

Остудіть трохи гречку і змішайте її з яйцями, кефіром та борошном. Добре все перемішайте. Тісто має вийти як дуже густа сметана.

Розігрійте сковороду, додайте олію. Викладіть по 1 столовій ложці. Смажте до золотистого кольору із двох сторін.

Рецепт неймовірних котлет з гречки та баклажанів, які заходять на ура
Рецепт неймовірних котлет з гречки, які заходять на ура

Готові котлетки викладіть на паперову серветку, щоб пішла зайва олія. Дуже смачно подавати гречані котлети зі сметаною. Всім смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.