Салат “Шаурма” за лічені хвилини: рецепт оригінальної страви на перекус, смак якої запамʼятається надовго

Вулична їжа володіє особливим шармом, але уся несправедливість полягає в тому, що вдома неймовірно важко повторити ті рецепти, які ми маємо можливість скуштувати у закладах швидкого харчування.

Шаурма –  страва, яку люблять багато хто за його простоту та демократичність. Однак шаурма, куплена в кіоску, і та, що була приготовлена ​​вдома зі свіжих якісних продуктів, дуже відрізняються і за смаком, і корисністю для організму.

Любителям цього популярного перекушування варто навчитися самостійно готувати шаурму, щоб тішити себе та своїх рідних. Особливою популярністю також користується шаурма із куркою.

Детальні рецепти допоможуть будь-кому знайти потрібний варіант. Ніжне куряче філе у супроводі інших продуктів та улюблених соусів, загорнуте за всіма правилами в лаваш чи піту, дозволить перекусити і вдома, і на роботі.

Втім, якщо немає жодного бажання загортати начинку в лаваш, а потім випікати страву на грилі, можна просто зробити салат, який за смаком так нагадує дану страву. Робиться він дуже швидко, а виходить неймовірно смачними і аніскільки не поступаєтьсях своїми якостями.

Ігнредієнти

  • капуста пекінська – 300
  • куряче філе – 200 г
  • йогурт натуральний – 125 мл
  • олія рослинна – 20 мл
  • мед – 15 г
  • лимонний сік – 5 мл
  • яблука – 2 шт.
  • болгарський перець червоний – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • гірчиця дижонська – 2 ч. л.
  • кріп сушений – 1 ч. л.
  • сіль морська – ¾ ч.л.
  • перець чорний мелений – 1/2 ч. л.

Як приготувати смачний салат

Яблуко та болгарський перець нарізати смужками. Фрукт необхідно обов’язково зьризкати лимонним соком для того, щоб він не потемнів у процесі приготування та в самому салаті.

Рецепт приготування салату з беконом та куркою
Рецепт приготування салату з куркою

Листя салату необхідно порвати руками. Так ви краще будете відчувати його смак у страві.

В олію кинути декілька зубчиків часнику, обсмажити їх, викинути, порізати філе соломкою та обсмажити на цій же олії до золотистого скоринки. Усі інгредієнти змішати між собою та додати заправку.

Як приготувати смачний салат з рибою
Як приготувати смачний салат

Для заправки салату краще вибирати густий йогурт або сметану, без зайвої рідини. Можна зробити йогурт в домашніх умовах, що зробить салат більш корисним і смачним.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.