Квашена капуста, якою не можна наїстися: хрустка та дуже ніжна закуска, яка буквально тане у роті

Квашена капуста – незамінна закуска на столі українців у холодний період. Господині роблять її по-різному, але існують рецепти та рекомендації, завдяки яким можна отримати неперевершений результат.

Так само, як різноманітні види капусти, різноманітні салати, які можна приготувати з цього корисного овочу. Не обмежуючись лише найпоширенішим видом – капустою білокачанною, можна познайомитися з рецептами красивих, корисних салатів з капусти червонокачанної, кольорової, броколі, кольрабі. З капустою цілком поєднуються будь-які овочі, фрукти. Морква, цибуля, болгарський перець, буряк, яблука, журавлина – все може стати доповненням капустяного салату.

Капуста у свіжому вигляді або відварена (це відноситься, в основному, до капусти цвітної) у поєднанні з куркою чи морепродуктами – ось і ще кілька варіантів капустяних салатів. І не варто також забувати про ті салати, що заготовляються на зиму. Корисні та малокалорійні салати з капусти цілий рік можуть бути гостями на вашому столі.

Але найпоширенішим та найпростішим варіантом смачного перекусу з капусти є кисла капуста, яка заслужена користується фантастичною популярністю в усьому світі. Вона відмінно підходить для перших або других страв, для різних салатів і пирогів.

Приготовлена ​​про запас в домашніх умовах або куплена в магазині, така капуста завжди популярна. Кислі щі, солянка, бігус, тушкована квашена капуста з м’ясом або сосисками та інші рецепти з квашеною капустою незмінно радують усіх любителів смачно поїсти. Подана разом із брусницею вона стане чудовою закускою, а вінегрет набуде нового звучання.

Інгредієнти

  • Капуста – 10 кг
  • Перець солодкий болгарський – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Морква – 5 штук.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Гострий стручковий червоний перець
  • Часник
  • Зелень петрушки
  • Кінза
  • Сіль

Як приготувати смачну капусту

Виделку капусти розрізати на 4 частини, занурити в окріп. Також зробити з перцем та кабачками.

Порізати помідори та моркву кружальцями. Нашинкувати зелень.

Рецепт квашеної капусти

Почистити часник. У велику каструлю (емальовану або з нержавіючої сталі) укласти пошарово капусту з кабачками, перцем та помідорами. Між шарами помістити зубчики часнику та зелень із морквою.

Квасимо капусту за 3 дні у скляній банці
Квасимо капусту 

Приготувати розсіл для заливання квашеної капусти з помідорами, перцем та кабачком. Для цього розчинити пару столових ложок великої солі у літрі води.

Залити овочі, прикрити лляною тканиною, помістити під гніт на 3 дні. Готову капусту зберігати у холодильнику.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.