Сніданок за лічені хвилини: рецепт кабачкових оладок зі сметанно-часниковим соусом – підійдуть і на вечерю

Завжди хочеться приготувати страву на сніданок, яка стане прекрасним початком дня, а ще чудово підійде для ситної вечері. Пропонуємо не зволікати та спробувати приготувати прості кабачкові оладки.

Кабачки вважають достатньо дієтичним продуктом, оскільки вони мають здатність швидко засвоюватися в організмі. Окрім своїх корисних властивостей, страви з кабачків є дуже ситними, тож потім про голод можна забути надовго.

Ми пропонуємо ознайомитися з рецептом та спробувати приготувати самостійно неймовірно смачні оладки з кабачків зі сметанно-часниковим соусом. Для цього радимо обрати злегка достиглі кабачки, які дуже смачні, а ще мають найвищий вміст корисних речовин. Саме вони чудово підійдуть для приготування оладків.

Пишні кабачкові оладки
Кабачкові оладки зі сметанно-часниковим соусом

Інгредієнти

  • 500-600 г кабачків
  • 1 яйце
  • 8 столових ложок борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка соди
  • 2/3 склянки біокефіру
  • 250 г сметани
  • 2 зубчики часнику

Спосіб приготування

Для початку почистьте кабачки від шкірки та натираємо овоч на тертці. Утім, якщо овоч молодий, шкірку можна не чіпати, оскільки вона тонка. Можна натирати його як і на великій тертці, так і на дрібній.

Виливаємо кефір, в цьому рецепті взято ТМ “Рудь”, до глибокої миски та додаємо до нього соду. На кілька хвилин залишіть його, а потім засипте туди ще й сіль, ретельно все перемішавши.

Вбиваємо яйце в масу, а слідом за ним додаємо вже натерті кабачки. Важливо перед цим звільнити їх від зайвого вмісту рідини. Перемістіть до утвореної консистенції борошно та добре все перемішайте.

Тісто повинно нагадувати нам вигляд густої сметани, тобто ця консистенція тіста має бути ні рідкою, ні дуже густою. Залиште його на декілька хвилин та продовжуйте приготування.

Ставимо смажити наші кабачкові оладки. Чекаємо поки сковорідка з олією нагріється, а потім, за допомогою столової ложки, викладаємо на неї тісто. Смажимо оладки до золотистого кольору.

За своїм побажанням можна приготувати ще й соус. Для цього необхідно змішати сметану ТМ “Рудь”, подрібнений часник та кріп. Всім смачного!

Кабачкові оладки зі сметанно-часниковим соусом

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.