Лише одна щіпка цієї спеції і кляр для відбивних вийде на новий рівень: ресторанний смак на домашній кухні

У приготуванні відбивних з будь-якого м'яса чи риби велику роль іграє кляр, який також впливає на смак страви. Саме він дає смаженим або приготовленим у фритюрі продуктам апетитну, скоринку.

Завдання будь-якого кляру зберегти соковитість продукту, а також надати йому скоринки, яка в одному випадку хрумтітиме, а в іншому залишиться ніжною і м’якою. Для м’яса і для риби зазвичай використовують різний кляр, для курячої грудки можна зробити комбінований з панірувальними сухарями.

У деяких клярах використовують додаткові продукти, щіпка яких може кардинально змінити його смак та колір. Так, наприклад, у клярі для риби деякі господині кладуть куркуму.

Кулінари поділилися новими рецептами кляру для відбивних
Кулінари поділилися новими рецептами кляру для відбивних

Основою кляру завжди є яйця і борошно і якась рідка складова. У класичних рецептах це зазвичай молоко чи вода. Зустрічається сметана та майонез і навіть мінеральна вода. А якщо ви хочете зробити кляр, який перетворить вашу страву на справжній кулінарний шедевр, то можна приготувати його на основі бульйону, білого вина і навіть коньяку!

Урізноманітнити смак кляру допоможуть спеції та трави, яких достатньо буде лише однієї щіпки. Можна додати дрібно нарізану свіжу зелень, натерту на дрібній тертці в кашку звичайну цибулю, натерту твердий сир, дрібно нарізані овочі і навіть горіхи.

Кулінари поділилися новими рецептами кляру для відбивних
Кулінари поділилися новими рецептами кляру для відбивних

По консистенції кляр також готують різним, залежно від продуктів, що використовуються. Наприклад, для сухуватої курячої грудки, кляр роблять рідким, а для соковитого м’яса густішим.

А тепер головні правила для приготування будь-якого виду кляру

  • Готують кляр зазвичай наперед і не використовую відразу. Йому дають настоятися мінімум 15-20 хвилин, щоб борошно змогло добре з’єднатися з рештою інгредієнтів.
  • Всі інгредієнти для кляру – жовтки та білки, їли вони додаються окремо, повинні бути збиті максимально. До однорідного стану.
  • В ідеальному стані вже готовий кляр повинен рівномірно покривати поверхню ложки і не стікати. Тоді концентрація вважається нормальною.
  • Щоб кляр добре з’єднався з продуктом, якщо це м’ясо, його необхідно промокнути паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
  • Попередньо можна шматочок м’яса або риби попередньо злегка обваляти в борошні.
  • Щоб кляр тримав форму, смажити його потрібно на добре розпеченій сковороді з достатньою кількістю олії.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.