Чому ви раніше цього не робили? Рецепт швидкої смакоти з фаршем, цибулею та морквою на сковороді

Болоньєзе - це класична і популярна страва італійської кухні, що складається з фаршу (зазвичай яловичого або суміші яловичини та свинини) з овочами та томатним соусом.

Страва отримала свою назву від міста Болонья у північній Італії, яке вважається його батьківщиною.

Історія страви бере свій початок у середньовічній Болоньї, де вона стала популярною серед студентів, оскільки була дешевою та поживною. Спочатку соус болоньєзе готували з дрібно нарізаного м’яса, яке тушкували з овочами і підливали помідорами. Згодом рецепт соусу став додаватися в спагетті, що і сформувало класичну комбінацію пасти болоньєзе.

Як будь-яка м’ясна страва, болоньєзе містить білки та жири, які необхідні для росту та розвитку організму. Також у складі страви є вітаміни А, С, Е, К, групи В, а також мінеральні речовини, такі як калій, кальцій, магній, залізо та цинк. Однак, через високий вміст м’яса та соусу з низьким вмістом овочів, болоньєзе може бути висококалорійною і не рекомендується вживати її у великих кількостях для людей з ожирінням або проблемами з травленням.

Болоньєзе добре поєднується з пармезаном або іншими твердими сирами, свіжими овочами, зеленню та хлібом. Він також може бути поданий з додаванням соусу, зеленого горошку або квасолі. В Італії ця страва зазвичай подається як окрема страва, але також може використовуватися як начинка для лазаньї або каннелоні.

Інгредієнти

  • Фарш із яловичини – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Селера – 2 шт
  • Часник – 2 ложки
  • Базилік – за смаком
  • Томатна паста – 1 ст.
  • Томатне пюре – 500 г
  • Червоне сухе – 0.5 склянок

Як приготувати смачний соус

Томатне пюре можна взяти готове або приготувати самим.
Цибулю нарізаємо і обжарюємо на оливковій олії, постійно перемішуючи.

Рецепт неймовірного італійського соусу

До цибулі відправляємо дуже подрібнену селеру і моркву, обсмажуємо пару хвилин, перемішуючи.

Вносимо яловичий фарш, постійно помішуючи та доводимо до напівготовності. Центр сковородки розчищаємо від фаршу і додаємо туда томатну пасту та червоне сухе.

Рецепт приготування смачного соусу

Додаємо томатне пюре, базилік, перемішуємо все і зменшуємо огонь до мінімального. Болоньезе тушкується на сковороді близько 2 годин. По консистенції соусу потрібно згадати рагу.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.