Полуничний джем: рецепт-п’ятихвилинка без желатину і загущувачів – виходить густий, без шматочків, не темніє

Сезон полуниці проходить швидко, а ви досі не знайшли, як приготувати полуничний джем? Пропонуємо легкий рецепт без желатину і загущувачів, який не займе багато часу.

Чи є щось приємніше взимку, ніж відкрити баночку полуничного джему, намазати його на свіжий хліб або додати до сирників? Такі ласощі обожнюють і дорослі, і діти.

У нашій статті дізнайтеся, як зварити полуничний джем без використання желатину або інших загущувачів, та ще й так, щоб вийшов він без шматочків, а колір не темнів.

Список продуктів

Для приготування вам знадобляться усього три інгредієнти:

  • кілограм свіжої полуниці;
  • 200 грамів звичайного білого цукру;
  • лимонний сік за смаком.

Покроковий рецепт густого полуничного джему без желатину

Першим кроком промиту полуницю без хвостиків висипте у містку каструлю з товстим дном, додайте цукор, вичавіть трохи соку лимона, перемішайте та почекайте, поки ягоди не почнуть пускати сік. Періодично помішуйте.

Густий полуничний джем без желатину та загущувачів
Густий полуничний джем без желатину та загущувачів

Коли соку буде достатньо і цукор розчиниться, відправте каструлю з полуницею на плиту, увімкніть сильний вогонь та варіть, постійно помішуючи. Не переставайте мішати, пінку при цьому знімати не потрібно. Вона поступово осідатиме і булькатиме так само, як при приготуванні крему. Головне, щоб каструля мала високі стінки і піна не вийшла за борти.

Кілограм полуниці треба виварювати таким чином близько 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте так – ложку джему викладіть на тарілку та проведіть по ньому ложкою. Він не має з’єднуватись назад.

Густий полуничний джем без желатину та загущувачів
Густий полуничний джем без желатину та загущувачів

Гарячий полуничний джем розфасуйте по стерилізованих банках і закатайте кришками. Смачного!

Схожі статті

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти