Як правильно заморозити полуницю та зробити полуничний джем без желатину: заготовки з ягід на зиму

Сезон ягід швидко минає, тож настав час дізнатися, як правильно заморозити полуницю та приготувати полуничний джем на зиму. Запасаємося вітамінами заздалегідь.

Якщо у вас є холодильник з морозильною камерою, обов’язково цим скористайтеся та збережіть корисний шматочок літа до настання зими. Існує кілька способів, як заморозити полуницю правильно, щоб при розморожуванні отримати цілі яскраві ягідки, а не каламутний кисіль.

Ціла заморожена полуниця

Для такого варіанту заморозки знадобляться гарні ягоди без вад середнього і великого розміру. Обробну дошку обгорніть харчовою плівкою та викладіть зверху полуницю, зберігаючи такі відстань між ними, щоб вони не торкалися одна одної.

Відправте їх у морозилку на 10 хвилин, після чого вже підморожені ягоди порційно розкладіть у зіп-пакети, прибравши з них зайве повітря. Тепер заготовку можна відправляти на тривале зберігання.

Як правильно заморозити цілу полуницю
Як правильно заморозити цілу полуницю

Як заморозити полуницю на зиму з цукром

Підготовлені чисті і сухі ягоди перебийте блендером до стану пюре. Додайте цукор з розрахунку 300 грамів на кілограм полуниці. Перелийте у харчовий контейтер та відправте в морозилку.

Як правильно заморозити полуницю на зиму
Як правильно заморозити полуницю на зиму

Готуємо полуничний джем на зиму

Для приготування знадобиться кілограм свіжої полуниці, 200 грамів цукру та лимонний сік за смаком. Очищені від хвостиків ягоди висипте у каструлю з товстим дном, додайте цукор, сік лимона, перемішайте і чекайте, поки полуниця не почне пускати сік. Коли його буде достатньо, відправте каструлю на сильний вогонь, постійно перемішуйте.

Виварюйте ягідну заготовку приблизно 30 хвилин, поки суміш не досягне необхідної консистенції. Гарячий полуничний джем перелийте у стерилізовані банки і закатайте кришками.

Густий полуничний джем без желатину та загущувачів
Як приготувати полуничний джем на зиму

Схожі статті

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти