Справжній кулінарний шедевр: рецепт консервованих кабачків з вишнею, які ви будете закатувати знову і знову

Уявити собі кабачки, як десерт неймовірно важко, але насправді досвідчені господині знають, що з них можна створити справжній шедевр. А ми допоможемо вам у його приготуванні.

Ми звикли використовувати кабачки тільки у якості інгредієнтів до основних страв, а також як солону закуску. Дуже важко уявити, наскільки смачним цей овоч буде, якщо зробити його солодким. Ба більше, його запах нагадує гарбуз, а здебільшого поєднується він лише з кислими та солоними продуктами.

Але насправді ходять легенди про неймовірний аромат та легкий смак кабачків з фруктами. Його поєднують з вишнею, полуницею та роблять з цих сполук консервацію, яка користується популярністю взимку. Зокрема, з кабачків роблять навіть компоти. Кабачок поглинає в себе найрізноманітніші аромати і більш того забарвлюється в інші кольори.

Робиться така страва неймовірно просто. Достатньо слідувати інструкції, і за невеликий проміжок часу у вас буде прекрасний десерт, який ви зможете коштувати з чаєм зимовими вечорами. Не варто і казати про те, наскільки будуть здивовані ваші гості, коли спробують цю смакоту.

Інгредієнти

  • Свіжа вишня — 300 грамів
  • Вода — півтора літра
  • Кабачок — 700 грамів
  • Цукор — 1 стакан

Як приготувати неймовірні кабачки з вишнею на зиму

Для приготування десертних кабачків нам знадобляться кабачки, вода, цукор, вишня. Молоді кабачки помити і нарізати кубиками.

Як приготувати десертні кабачки на зиму

Вишню помити. У стерилізовані банки викласти шарами кабачки та вишню. Для цього необхідно занурити посуд, в якому ви збираєтеся консервувати овочі в гарячій воді та потримати їх там деякий час. Бажано зробити водяну баню.

Для сиропу з’єднати воду та цукор. Довести до кипіння. Сироп робіть легкий, щоб він не сильно карамелізувався. Киплячим сиропом залити кабачки з вишнею.

Як законсервувати кабачки з вишнею

Простерилізувати протягом 15 хвилин. Після цього закриваємо банки кришкою та перевертання їх. Чекаємо, поки консервація охолоне і лише після цього перевертаємо банки назад.

Солодкі кабачки неймовірно коштують, як самостійний десерт.  Втім, ви можете їх використовувати навіть як начинку для різноманітних страв, а також наносити їх на булочки, печиво, тощо.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.