Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Яблучне варення може використовуватися як самостійна страва, так і додаватися до випічки, йогуртів, каш та інших кулінарних виробів.

Історія яблучного варення сягає своїм корінням в древню Русь. Його почали готувати для зимового збереження яблук ще у Х-ХІ століттях. Яблучне варення набуло широкої популярності завдяки своїм корисним властивостям і тривалому терміну зберігання. Назва “яблучне варення” обумовлено ​​основним інгредієнтом – яблуками.

Шматочки яблук варяться із цукром до отримання суміші густого сиропу. Потім варення розливається у стерилізовані банки та закривається.

Яблучне варення багате на вітаміни і корисні речовини. Воно містить вітамін С, який допомагає зміцнити імунну систему та захистити організм від застуди. Також у ньому присутній вітамін А, який корисний для зору. Варення містить фолієву кислоту, калій, кальцій та залізо.

Норма споживання яблучного варення залежить від індивідуальних потреб організму. Однак варто пам’ятати, що варення містить велику кількість цукру, тому слід вживати його помірно.

Яблучне варення добре поєднується з іншими стравами та продуктами. Воно відмінно гармонує з сиром, йогуртом, вівсянкою, пшоном, випічкою та багатьма іншими продуктами. Його можна використовувати як начинку для пирогів, кексів та печива.

Інгредієнти

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Як приготувати смачне варення

Насамперед потрібно ретельно промити яблука під теплою водою. Після чого можна відчистити їх від шкірки, але це не обов’язково. Нарізаємо їх на дрібні шматочки. У ємність кладемо яблука, потім засипаємо цукром. Трохи вразимо, щоб цукор опустився вниз, потрапив на всі яблука. Залишаємо чашу з яблуками на ночі в холодильнику, щоб вони дали сік.

Рецепт домашнього варення з динею та додаванням лайму
Рецепт домашнього варення

Після закінчення часу перекладаємо яблука з яблучним сиропом в каструлю і починаємо їх варити, періодично помішуючи. Коли більшість яблучних часточок набуде прозорого кольору, буде рівномірно розподілятися по сиропу, це означає готовність варення. Час варіння варіюється в залежності від сорту яблук. Наприкінці варіння можна додати половину чайної ложки кориці (за бажанням).

Варення з гарбуза
Варення з яблук

Викладаємо готове варення в заздалегідь підготовлену стерилізовану баночку. 5 літрів варення – приблизно трилітрова банка.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.

Бабусин рецепт, про який усі питають: проста в приготуванні та дуже смачна борщова заправка на зиму

Заздалегідь заготовлена борщова заправка допоможе Вам зекономити свій час. Заправка за цим рецептом виходить гарного темно-червоного кольору, густа та ароматна.