Лечо із кабачків. Рецепт вітамінної, корисної страви, яка представляє з себе справжній смак літа

Лечо – улюблена консервація багатьох любителів закатаних овочів. Ця смакота не просто володіє розкішним смаком, але й корисними властивостями.

Знамените угорське лечо, що стало популярним у різних країнах, знайоме кожній господині, яка хоча б раз робила овочеві заготівлі на зиму. Солодкий перець, помідори та цибуля складають класичну основу. Однак кожна господиня, навіть виходячи з цього мінімуму, примудряється створити неповторне кулінарне диво, яке стає її фірмовою стравою. Додавання інших овочів робить лечо абсолютно невпізнанним на смак, але не менш улюбленим та затребуваним (особливо в зимовий час).

Кабачки, баклажани, морква, часник, зелень, що додаються до заготовок на зиму, можуть зробити лечо в кожній баночці унікальним. А якщо просто зібрати всі овочі разом і трохи тушкувати з олією, у вас вийде таке лечо, яке і було спочатку винайдено в Угорщині.

Таку заготовку можна їсти не тільки взимку, але й насолоджуватися в літній сезон. Ба більше, ви можете послідувати рецепту, але взагалі його не закатувати, а одразу ж їсти. У такому випадку можна не додавати оцет, адже це консервуючий елемент.

Інгредієнти

  • Перець солодкий болгарський – 3 кілограми
  • Помідори – 4 кілограми
  • Кабачки – 2 кілограми
  • Олія рослинна — 1 склянка
  • Цукор — 1 склянка
  • Оцет 9% – 2 столових ложки
  • Сіль — 2 столових ложки

Як приготувати смачний лечо

Помідори вимити, пропустити через м’ясорубку. Солодкий перець болгарський вимити, вийняти насіння і нарізати кожен плід уздовж на кілька частин. Кабачки нарізати напівкільцями чи кубиками.

Як приготувати смачний лечо вдома. Простий та швидкий рецепт

Помідорну масу змішати із сіллю, цукром, прогріти до закипання, покласти овочі і влити олію. Знову довести до кипіння, варити півгодини.

При готовності зняти масу з вогню та влити оцет. Розкласти заготовку у стерильні, пропарені банки, закатати. Перевернути банки, остудити домашнє “Лечо”, укутавши ковдрою.

Закарпатське лечо рецепт
Смачне лечо рецепт. Як зробити заготівлю на зиму з кабачків

Щоб зробити заготівлю гострішою, можна додати в неї рубаний часник та червоний мелений пекучий перець. Коли банки охолонуть, їх можна перевернути та відправити на зберігання у кладовку чи підвал.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.