Густий джем зі слив на зиму за один прийом: виходить дуже ароматним, трохи пряним і неймовірно корисним

Фруктові джеми люблять і дорослі, і малі. Вони ідеально підходять для випічки і звичайного сніданку з тостами, млинцями та оладками. Окреме задоволення – домашній джем.

Багатьом подобається доповнювати ранковий чай тостами, крекерами чи млинцями з улюбленим джемом. Яблучний, персиковий, сливовий або смородиновий джем, густіший, ніж варення, відмінно намазується на бутерброд. У цих плодах і ягодах міститься природний пектин, що дозволяє досягти необхідної консистенції, а рецепти джему прості у приготуванні. Якщо вам захочеться зварити джем з інших продуктів, використовуйте желатин або агар-агар, і ви зможете порадувати себе джемом з груш, малини, апельсинів або запашних суниць.

Від одного тільки перерахування у ласунів прокидається бажання скоріше відкрити баночку з цим солодким десертом і почати насолоджуватися. Фруктова або ягідна маса, уварена в широкому посуді з використанням прянощів (кориці, гвоздики, імбиру), лимонного соку або лимонної кислоти – все це смачний джем.

Інгредієнти

  • Сливи – 2 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – склянка
  • Лимонний сік – пів чайної ложки

Як приготувати сливовий джем

Відбираємо стиглі сливи, перебираємо, видаляємо хвостики, промиваємо ягоди. Сливи розрізаємо та виймаємо кісточки. Зручніше розрізати вздовж навпіл. Дрібну сливу без кісточок залишаємо половинками, ягоди великого розміру нарізаємо на сливові четвертинки.

Джем зі сливи

У таз для варіння вливаємо гарячу воду із чайника.
У окріп опускаємо сливи без кісточок. Даємо закипіти на середньому вогні. Як закипить, зменшуємо вогонь до маленького, знімаємо з поверхні пінку, що з’являється. Її потрібно знімати іноді.

З моменту закипання варимо сливу за часом 20 хвилин, щоб вона стала м’якою і виділила більше соку. У сливи з водою на наступному етапі приготування потрібно додати цукор. Додавати відразу всю порцію цукру не варто, потрібно поступово всипати, намагаючись розчинити цукровий пісок у гарячій воді, можна ще додати пакетик ванільного цукру для аромату.

Після того, як весь цукор доданий, – його кількість залежить від солодощі слив, – продовжуємо варити джем, знову знімаємо пінку, що утворилася на поверхні.

Як приготувати джем зі сливи

Варимо джем протягом 35-40 хвилин. Наприкінці варіння додаємо лимонну кислоту, вона в солодкій заготовці виступає консервантом.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.