Домашня уха за півгодини: цей рибний суп підкорить своїм смаком і простотою. Рецепт правильної ухи

Приготувати смачний обід – це задача не із найпростіших, проте абсолютно реальна, якщо дотриматися покрокового рецепту від провідних кулінарів світу.

Обід – це, мабуть, улюблена частина дня кожного з нас, адже це саме той момент, коли перша половина робочого часу пройдена, а значить можна перерватися на смачну їжу, аби зарядитися енергією на ще трохи часу – аж до вечора. На обід рекомендують їсти перші страви. Про це нам говорили з самого дитинства, проте це ж не завжди лише суп або борщ. Ми пропонуємо вам рецепт смачної ухи, яка точно нікого не залишить байдужим.

Що потрібно для приготування?

Один кілограм філе риби, голова та хвіст рибини

Триста грамів картоплі

Дві морквини

Дві цибулини

П’ятдесят мілілітрів горілки

Спеції – за смаком

Як приготувати уху?

Для початку потрібно ретельно промити рибу, забрати все зайве: зябра та луску.

Рибу обирайте середнього розміру, як ось ця
Рибу обирайте середнього розміру, як ось ця

Рибу кладемо до каструлі, заливаємо все це двома літрами води. Ставимо варитися на невеличкий вогонь.

Якщо буде утворюватися піна, її зніміть. Через кілька хвилин варіння додайте до води цибулину – просто почищену, навіть не різану. А от моркву варто порізати на шматочки. Варимо все це впродовж годинки на маленькому вогні.

Після цього все дістаємо з нашого бульйону. Рибу потрібно очистити від кісток, нарізати її невеликими шматками. Витягуємо овочі. Бульйон проціжуємо. Картоплю та другу морквину потрібно нарізати, так само і цибулю. А те, що варилось із овочів, можете викинути.

До бульйону кладіть овочі та спеції. Усе це варимо ще впродовж п’ятнадцяти хвилин. Потім до ухи додаємо рибку, ллємо горілку. Варимо п’ять хвилин. Наприкінці варіння додаємо туди кріп, петрушку. Даємо страві трохи настоятися.

Смачного!

Схожі статті

Як приготувати полтавський капусняк: зірка “МастерШеф” поділилася унікальним рецептом. Дуже просто та смачно

Учасник одного із сезонів "МастерШеф" Самвел Адамян поділився унікальним рецептом капусняка, який традиційно готують у Полтавській області.

Давно дізналася рецепт у подруги та з задоволенням готую по сей день: вершково-сирний суп з печерицями

Дуже ситний, ароматний, із приємною текстурою супчик неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком. Адже гриби та вершки – це ідеальне поєднання.

Недорогий, але від цього не менш смачний і ситний супчик лише з трьох інгредієнтів: виходить дуже бюджетно

Зазвичай приготування супів вимагає використання великої кількості інгредієнтів, але тільки не в цьому випадку. Пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірного обіду.

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!

Від добавки точно ніхто не відмовиться: простий рецепт приготування дуже смачного курячого супу з галушками

Рецепт супу з галушками дуже легкий і готується з доступних продуктів. Такий ароматний суп щодня із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.