Коли втомилися від великої кількості солодощів: святковий німецький кекс – в міру солодкий і ненаворочений

Відомий кулінар фахівець із класичних європейських страв розповіла простий та доступний рецепт різдвяного німецького кексу, який дуже легко приготувати вдома.

Українська рестораторка Вікторія Фішич, яка багато подорожує світом, давно веде свій кулінарний блог, де ділиться рецептами простих та дуже цікавих страв європейської кухні. Особливе місце у мікроблозі вона приділяє випічці, яку, як виявилось, можна легко приготувати із простих українських продуктів.

Вікторія Фішич та Даша Малахова
Вікторія Фішич та Даша Малахова

Так, серед інших смачних рецептів Вікторія виділила німецький кекс, який у міру солодкий і нескладний у приготуванні.

“Він – простий і зрозумілий. Помірний у всьому – не надто солодкий, не надто наворочений. Простий та елегантний. Типовий німець”, – написала Вікторія та дала докладний рецепт.

Інгредієнти:

  • Розм’якшене вершкове масло – 125 г
  • Цукор – 100 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – щіпка
  • Цедра одного лимона
  • Борошно – 250 г
  • Розпушувач – 25 г
  • Молоко – 250 г
  • Родзинки – 125 г

Приготування:

У блендері змішати м’яке вершкове масло з цукром та яйцями. Додати сіль та цедру лимона. Змішувати доти, доки не утворюється маса з однорідною кремовою текстурою.

Просіяне через сито борошно змішати з розпушувачем і поступово підмішувати до основної маси. Швидкість блендера необхідно зменшити.

Потім додаємо молоко та родзинки, які попередньо замочили у воді. Змішувати повільно та акуратно до отримання однорідного м’якого тіста. По текстурі воно має нагадувати мус.

Форму для випікання змастити олією і припорошити невеликою кількістю борошна, як зазвичай роблять при випіканні. Можна використовувати як звичайну круглу форму, так і прямокутну, яку використовують для випікання хліба.

Випікати при температурі 180 – 200С протягом години. Режим – “без обдування”.
Після готовності дати охолонути та посипати для прикраси цукровою пудрою.

Зазначимо, що цей кекс ідеально підійде для тих, кому набридли святкові солодощі і хочеться чогось простого, добротного і спокійного на смак.

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.