Рецепт пишного бісквіту: замінюємо розпушувач амонієм та отримуємо високі, пишні коржі, які не опадають

Зазвичай в рецептах пишних бісквітів не обходяться без звичного всім розпушувача, але якщо замінити його амонієм, випічка вийде ще більш повітряною і м'якою.

Амоній — це практично той же розпушувач, який в основному використовують на кондитерських виробництвах. При цьому його не складе труднощів знайти в магазині, та й коштує він недорого. Якщо ви ніколи не користувалися амонієм, пропонуємо випробувати його в простому рецепті пишного бісквіта — коржі вас не підведуть.

Амоній та розпушувач
Амоній та розпушувач

Список інгредієнтів

Для приготування знадобляться такі продукти:

  • курячі яйця — 8 штук;
  • цукор — 500 мл по мірній склянці;
  • пшеничне борошно — 500 мл по мірній склянці;
  • харчової амоній — одна чайна ложка;
  • оцет — дві столові ложки.
Пишний бісквіт
Пишний бісквіт

Рецепт бісквіта з амонієм

Перш ніж почати готувати, подбайте, щоб під рукою була миска, міксер (можна замінити вінчиком), пергамент і форма для випічки. Нарешті, можна приступати.

В першу чергу збийте усі 8 яєць з цукром до утворення пишної білої маси. Зручніше і швидше це робити міксером, але якщо у вас його немає, доведеться попрацювати віночком вручну. Потім додайте в майбутнє тісто чайну ложку амонію, погасивши його оцтом, і борошно.

Акуратно і ретельно все перемішайте, після чого перелийте рідкувате тісто в застелену пергаментом форму для випічки і відправте в розігріту до 170 градусів духовку. Випікати бісквіт необхідно до тих пір, поки зубочистка не залишатиметься сухою після протикання середини коржа.

Приготування бісквіту
Приготування бісквіту

Вказаної кількості інгредієнтів вистачить на велике деко. При необхідності можна взяти вдвічі менше продуктів і, відповідно, спекти бісквіт меншого розміру. Смачного!

Схожі статті

Як приготувати вишукану паску: рецепт від львівської шеф-кондитерки – цей аромат зачарує всю вулицю

Неймовірна паска без дріжджів! Такої ви точно ще не бачили і не куштували! Готується паска із двох різних видів тіста, а в розрізі має просто приголомшливий вигляд!

Литий “Спартак”: без мороки і розкатки коржів. Найкращий варіант цього торта, з яким впораються і чоловіки

З цим рецептом навіть початківець зможе здивувати всю родину смаколиком. Пропонуємо до вашої уваги рецепт шоколадно-медового торта "Спартак" без розкочування коржів.

Як приготувати апельсиновий кекс з натуральним соком: цей рецепт можна взяти навіть як основу на паску

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування ніжного кексу на основі натурального апельсинового фрешу. Смак та аромат цієї домашньої випічки аніскілечки не поступається десертам з кав'ярні.

Кокосове печиво “Наполеон” на кефірі: готується простіше, ніж торт, а на смак – набагато смачніше

Рецепт неймовірного печива, яке вам не тільки обов'язково сподобається, але й завжди буде по кишені. Обов'язково спробуйте приготувати його вдома!

Як приготувати справжній Панетоне без використання спеціального міксера? Найпростіший рецепт з існуючих

Набридли класичні паски на Великдень? Пропонуємо до вашої уваги чудову альтернативу для справжніх гурманів та любителів новинок - італійський кекс Панетоне, що підкорить ваші смакові рецептори.

Всього 20 хвилин і довершений смаколик до столу готовий: рецепт ніжного печива з шоколадною крихтою до чаю

Ніжне, хрумке і дуже смачне печиво зі шматочками шоколаду. Рецепт простий та швидкий у приготуванні. Максимум 20 хвилин і можна заварювати чай.