Швидкі біляші на кефірі за 30 хвилин: простий і вдалий рецепт бездріжджового тіста на пишні біляші

Біляші неможливо не любити, однак готують їх зазвичай дуже рідко, передбачаючи, що на це піде багато часу. Втім, насправді приготувати улюблену страву можна не лише на класичному дріжджовому тісті. За цим простим рецептом виходять ідеальні біляші на кефірі всього за 30 хвилин.

Пропонуємо до уваги перевірений і вдалий рецепт швидких біляшів на кефірі, які швидко стануть популярними у вашій родині та підкорять вас з першого шматочка. Тісто виходить водночас ніжним і хрустким, а начинка – просто незабутня.

Список інгредієнтів

Для приготування біляшів на кефірі нам знадобляться такі продукти:

  • м’ясний фарш з будь-якого м’яса на ваш смак – 300 грамів;
  • курячі яйця – 1 штука;
  • цибуля – 1 штука;
  • пшеничне борошно – 350-380 грамів;
  • кефір – 1 склянка;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • сода – 0,5 чайної ложки;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • рослинна олія – 70 грамів (20 в тісто і 50 для обсмажування);
  • чорний мелений перець за смаком.

Покроковий рецепт швидких біляшів на кефірі

Починаємо з тіста. В ємність налийте кефір, додайте яйце, цукор, сіль, соду. Перемішайте, додайте столову ложку рослинної олії. Окремо просійте борошно і порціями додавайте в кефірну суміш. Замісіть тісто. Воно буде липнути до рук, але саме так і має бути. Після замішування залиште тісто відпочити на кілька хвилин.

Готуємо швидкі біляші на кефірі з бездріжджового тіста
Готуємо швидкі біляші на кефірі з бездріжджового тіста

У цей час займаємося начинкою. Подрібніть цибулю, додайте до фаршу разом з сіллю, чорним перцем і двома столовими ложками кефіру для соковитості. Ретельно перемішайте.

Тепер формуємо наші біляші. Присипте стіл борошном, викладіть тісто, розділіть його на 12 однакових частин, кожну з яких скачайте в колобок. Розкатайте в коржик, по центру покладіть фарш, краєчки защипайте по колу або трикутником. Трохи притисніть.

Готуємо швидкі біляші на кефірі з бездріжджового тіста
Готуємо швидкі біляші на кефірі з бездріжджового тіста

На сковорідку вилийте олію і добре розігрійте. Пиріжки викладайте отвором донизу. Обсмажуйте з усіх сторін, в тому числі і з боків. Подавайте випічку гарячими з будь-яким соусом або гірчицею.

Готуємо швидкі біляші на кефірі з бездріжджового тіста
Готуємо швидкі біляші на кефірі з бездріжджового тіста

Ось такі пишні й соковиті біляші на кефірі виходять за цим рецептом з бездріжджовим тістом. Готуються швидко і легко. Смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.