Швидкі картопляні рулетики з сиром: готуються просто і без тіста – ідеальна закуска до святкового столу

Картопляні рулетики з сиром – універсальна страва, яка однаково добре підійде і для звичайної сімейної вечері, і до святкового столу. Готується така випічка просто, адже тісто заміняється тоненьким лавашем. Це не лише облегшує процес приготування, а й робить смак неповторним.

Рецепт картопляних рулетиків з сиром добрий тим, що його можна урізноманітнювати іншими продуктами в начинці. Сьогодні пропонуємо до уваги базовий варіант.

Список інгредієнтів

Для того, щоб приготувати ідеальні та швидкі рулети з картопляно-сирною начинкою, нам знадобляться:

  • 3 листа тонкого лаваша;
  • три середніх за розміром картоплини;
  • 50 мл молока;
  • 100 грамів насиченого за смаком твердого сиру, можна брати чедер;
  • 2 курячих яйця;
  • 50 мл рослинної олії;
  • 4 столові ложки несолодкого грецького йогурту, замінити можна сметаною;
  • зелень та сіль за смаком;
  • кунжут для посипки.

Покроковий рецепт картопляних рулетиків з сиром

Картоплю чистимо та ставимо відварюватися як на пюре в підсоленій воді. Замішуємо його з маслом і молоком або вершками. Далі до нашої начинки з картоплі додаємо натертий сир, подрібнену зелень. Окремо збиваємо яйця з рослинною олією та йогуртом, робимо це вінчиком до однорідності.

Розкладаємо великий лист лаваша, змащуємо його яєчно-йогуртовою сумішшю для того, щоб у процесі приготування він став більш м’яким і не жувався, як резина. Зверху кладемо ще один лаваш, який також добряче змащуємо заливкою. З третім листом робимо все те саме.

Рецепт картопляних рулетиків з сиром
Рецепт картопляних рулетиків з сиром

Тепер в середину укладаємо картопляно-сирну начинку, розрівнюємо ложкою, накриваємо краєчками лаваша. Загортаємо все це у щільний рулет, який потім нарізаємо порційними шматками.

Рецепт картопляних рулетиків з сиром
Рецепт картопляних рулетиків з сиром

Форму для випікання встелюємо пергаментом та викладаємо рулетики зрізом догори. Можна присипати кунжутом. Випікаємо в духовці протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Рецепт картопляних рулетиків з сиром
Рецепт картопляних рулетиків з сиром

Картопляні рулетики з сиром – ідеальна закуска з хрусткою скоринкою і м’якою серединкою. Подаємо до столу гарячими. Смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.