Популярне печиво “Кураб’є” з начинкою: як приготувати у домашніх умовах — швидкий рецепт без цукру

Печиво "Кураб'є" — один з улюблених десертів і малих, і дорослих. Як не дивно, готується воно просто та легко у домашніх умовах. Навіть начинку можна зробити самостійно.

Солодке печиво кураб’є — справжня прикраса столу. Ці пісочні ромашки з крапелькою джему підкорили серця багатьох українців. Та не обов’язково іти до магазину, коли до чаю захотілося цих чудових смаколиків. Ми пропонуємо вам спосіб їх, який під силу кожній господарці!

Рецепт печива кураб’є: важливі інгредієнти

Кулінарна блогерка Liza Glinskaya вважає, що східне печиво кураб’є виходить одразу навіть у новачків, якщо правильно підготувати тісто:

  • 200 грамів вершкового масла (його слід розтопити у мікрохвильовці або на водяній бані)
  • 75 грамів цукрової пудри (деякі кухарі у мережі також радять замінювати її порошком фруктози)
  • 300 грамів борошна (обов’язково просіяного)
  • 2 білки
  • Щіпка ваніліну чи лимонної цедри на вибір
Рецепт печива кураб’є в домашніх умовах

З такої кількості продуктів виходить 600 грамів солодощів. Для начинки цього печива з варенням краще взяти густе повидло або згущене варене молоко.

Печиво кураб’є: як замішувати правильно тісто

У м’яке масло додаємо цукрову пудру. Збивати все потрібно міксером на достатній швидкості. Перемішуємо все до тих пір, поки не утвориться однорідна світла пишна маса. Варто зазначити, що не слід додавати розпушувач у консистенцію, адже він лише зіпсує форму зірочки.

Як приготувати кураб’є з фруктовою начинкою вдома

Після того, як ви змішали масло та пудру, додайте білки, знову все збийте міксером. Зауважте, що 300 грамів борошна не слід вкидати у вашу суміш разом. Поступово, приблизно по 100 грамів домішуйте його у тісто для вашого печива кураб’є лопаткою.

Важливо всі інгредієнти перетворити на однорідну масу, яка тримає форму, але при цьому легко маститься.

Печиво з варенням: простий рецепт

Наступний крок — перекласти тісто у кулінарний мішечок. Насадку-зірочку для печива з варенням слід обрати великого розміру.

Як викладати на деко і запікати печиво кураб’є?

Перш за все накрийте ваше деко пергаментом. Додатково промащувати його олією не потрібно. Далі за допомогою кулінарного мішечку зробіть зірочку середнього розміру.

Зверніть увагу, що під час цього процесу слід насадкою зробити заглиблення, адже печенина кураб’є має солодку начинку усередині. Аби вмістилося більше начинки, можна тісто продавити вглиб пальчиком.

Як готувати печиво кураб’є вдома

Густе повидло наносимо на смаколик перед запіканням, далі розігріваємо духовку до 170-180 градусів, перевіряємо, аби вона не була вологою та відправляємо наше деко на 20-30 хвилин.

Печиво кураб’є: простий рецепт

Ось таке рум’яне ніжне печиво кураб’є виходить всього за годину роботи! Насолоджуйтесь всією родиною та не забувайте ділитися цим простим рецептом домашньої здоби з подружками!

spot_img

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.