Краще, ніж біляші та чебуреки: бюджетні пиріжки з картоплею і цибулею – тісто не рветься, начинка не випадає

Пиріжки з картоплею і цибулею не можуть залишати байдужим нікого. Ароматні, пишні та неймовірно смачні. Після того,як скуштуєш, хочеться ще і ще

Пиріжки з картоплею точно займають особливе місце у серцях людей, просто хтось це приховує, а хтось ні. Не секрет, що існує безліч рецептів смачних пиріжків і в кожної господині є свій “особливий”. Але навіть якщо у вас є такий рецепт в арсеналі, цей, ви точно не маєте права пропустити і не спробувати приготувати на своїй кухні.

Окрім класичної картоплі в рецепті є цибуля, повірте, навіть ті, хто її не полюбляє, не зможе відірватися від цих смаколиків. До того ж, цей рецепт обійдеться доволі бюджетно і не змусить вас багато часу провести на кухні,але ваших близьких змусить довго вам дякувати.

Інгредієнти:

  • куряче яйце – 3 штуки
  • картопля –  5 штук
  • цибуля – 1 штука
  • борошно – 600 грам
  • дріжджі швидкодіючі – 7 грам
  • вершкове масло – 60 грам
  • розпушувач тіста – 1 чайна ложка
  • рослинна олія – 3 столові ложки
  • цукор – 3,5 столові ложки
  • сіль – 1,5 чайні ложки
  • простокваша – 170 мілілітрів
  • газована вода – 60 мілілітрів

Інгредієнти бажано приготувати заздалегідь, щоб не порушувати процес готування та не гаяти часу на пошуки необхідних продуктів.

Тонкощі приготування найсмачніших пиріжків покроково

За годину до початку процесу приготування дістати з холодильника яйця та простоквашу. Їх треба зігріти до кімнатної температури.

Крок перший
Крок перший

Коли продукти готові, налити у миску простоквашу та газовану воду, дадати 2 столові ложки рослинного масла та розтоплене вершкове масло, додати 2 яйця.Просіяти поступово  борошно і додати швидкодіючі дріжджі, сіль та цукор.

Після того, як  інгредієнти змішані, замісити тісто. Накрити рушником та залишити на годину в теплому місці.

Крок третій
Крок третій

Поки тісто підходить, треба зварити картоплю і зробити пюре та обжарити цибулю на рослинному маслі. Після того, як цибуля готова, додати її до картопляного пюре.

Крок четвертий
Крок четвертий

Коли тісто підійшло, треба розділити його на 15 кругленьких частин

крок п'ятий
крок п’ятий

Додати в тісто начинку і сформувати пиріжки

Крок шостий
Крок шостий

Застелити деко пергаментом, викласти пиріжки і змастити їх яйцем і залишити на 20 хвилин. Відправити деко з пиріжками до попередньо розігрітої духовки до 200 градусів.

Крок сьомий
Крок сьомий

По готовності дістати пиріжки з духовки, викласти на блюдо та насолоджуватися їх неймовірним смаком та ароматом.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.