Ніжний яблучний пиріг із пісочним тістом: рецепт найсмачнішої випічки для всієї сімʼї в декілька років

Яблучний пиріг - це знахідка для господинь, які не люблять поратися з тістом. Він готується без рідких компонентів, включає борошно, цукор і вершкове масло, а начинкою служать яблука кислих сортів.

Інгредієнти на яблучний пиріг викладаються шарами певної послідовності і відправляються в духовку. Вершкове масло і яблука під впливом високих температур просочують сухі компоненти, утворюючи гармонійне поєднання.

Незважаючи на простоту приготування, такий пиріг виходить просоченим, дуже приємним, кисло-солодким на смак, з м’якою, ніжною, вологою текстурою. Манна крупа у складі надає легкості, вбирає зайвий сік і дає пирогу розсипатися.

Традиційно яблука в начинці можна доповнити корицею, вона збагатить просту випічку яскравим пряним ароматом. Спробуйте урізноманітнити своє меню цією оригінальною стравою, тим більше, що на її приготування ви витратите зовсім небагато часу та інгредієнтів.

Інгредієнти

  • Борошно – 140 г
  • Манна крупа – 160 г
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Яблука – 7 шт
  • Цукор – 180 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Кориця – 0,5 ч.л.
  • Вершкове масло – 130 г

Як смачно приготувати пиріг

В окремій ємності з’єднаємо інгредієнти, пшеничне борошно, цукор, ванільний цукор, манну крупу, розпушувач. Все добре перемішаємо і розділимо суміш приблизно на три рівні частини.

Як приготувати смачний пиріг з яблуками

Яблука очищаємо від шкірки та натираємо на великій тертці.
У натерті яблука додамо лимонний сік та корицю. Сік лимона не дасть яблукам швидко потемніти і додасть пирога легких цитрусових ноток у смаку. Розділимо начинку на дві рівні частини.

Форму для запікання добре змастимо. Потім посипаємо частину сухої суміші, рівномірно розподіляючи її поверхнею форми.

Пиріг на пісочному тісті до чаю
Пиріг на пісочному тісті до чаю

На сухий шар зверху викладаємо яблука і розподіляємо рівним шаром по поверхні. Потім продовжуємо чергувати шари, яблука засипаємо рівномірно сухою сумішшю, потім викладаємо знову яблучний шар. Останнім шаром буде третина сухих компонентів, що залишилася і покриваємо натертою вершковим маслом.

Підготовлений пиріг відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 45-50 хвилин. У нього має з’явитися рум’яна скоринка.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.