Змітуть зі столу за хвилини: рецепт пиріжків з яблуками на сковороді – незвичайне тісто та багато начинки

Начинок для пиріжків, мабуть, стільки ж, скільки днів на рік, але класика завжди поза конкуренцією. Свіжі яблука, цукор і вершкове масло - ідеальне поєднання для ніжної та ароматної начинки.

Смажені пиріжки – це популярна страва, яка часто готується у різних кулінарних традиціях. Історія цієї страви йде в далекі часи. Можливо, воно було придумане для утилізації залишків овочів або як їжа на святкові заходи.

Назва страви “смажені пиріжки” говорить сама за себе – це пиріжки, приготовані з дріжджового тіста. Вони зазвичай смажаться на сковороді з використанням олії або вершкового масла.

Користь та шкода цієї страви залежать від способу приготування та інгредієнтів, які використовуються у рецепті. Яблуко є гарним джерелом калію, вітаміну С, фолатів та антиоксидантів. Однак, якщо пиріжки глибоко смажаться або використовується велика кількість олії під час приготування, вони можуть містити велику кількість калорій та насичених жирів, що не дуже корисно для здоров’я.

Норма споживання цієї страви залежить від індивідуальних потреб та рекомендацій щодо харчування. Найкраще вживати його в помірній кількості і не надто часто.

Яблучні пиріжки стануть ще апетитнішими, якщо додати в начинку корицю, трішки мускатного горіха та цедру лимона.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 450 г
  • Вода – 260 мл
  • Дріжджі сухі – 10 г
  • Цукор – 30 г
  • Яблука – 1 кг
  • Вершкове масло –50 г
  • Яєчний жовток – 1 шт
  • Олія – 50 мл
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачні пиріжки з яблуком

Просійте борошно в миску і підігрійте воду. Очистіть яблука і наріжте середніми кубиками. Розігрійте духовку до 180 °C.

Рецепт приготування пишного тіста на пиріжки
Рецепт приготування пишного тіста на пиріжки
Рецепт приготування пишного тіста на пиріжки
Рецепт приготування пишного тіста на пиріжки

Змішайте в мисці борошно, цукор, сіль, дріжджі, олію та підігріту воду. Замішуйте тісто протягом 15 хвилин до однорідного стану. Накрийте миску з рушником і поставте в тепле місце на годину.

Розігрійте сковороду та розтопіть на ній вершкове масло. Викладіть яблука, цукор та готуйте на середньому вогні протягом 10 хвилин, постійно помішуючи.

Що робити, щоб із пиріжків не випливала начинка

Розділіть тісто на частини вагою близько 70 г, розкачайте в овали, викладіть у центр кожного начинку і сформуйте пиріжки.

Пиріжки змастіть жовтком і випікайте у розігрітій духовці протягом 20 хвилин або смажте на сковороді.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.