“Для мене вдягнути маску – це смерть”: вчителька відмовляється носити маску, тому що вона християнка

У місті Вараш Рівненської області суд оштрафував вчительку української мови та літератури ліцею №1 Жанну Тетеневу за відмову носити захисні засоби.

На Рівненщині вчителька української мови та літератури не хоче носити захисну маску і пояснює це релігійними мотивами. Так, у місті Вараш суд оштрафував вчительку ліцею №1 Жанну Тетеневу за порушення карантинних заходів.

Педагогиня з 20-річним досвідом з самого початку навчального року відмовилася носити медичну маску на уроках, використовувати захисний щиток, а також міряти температуру тіла, пише «Віче».

Тож тепер жінка, за рішенням Кузнецовського міського суду, зобов’язана за таку поведінку заплатити 17 000 грн штрафу і 420 грн судового збору до держбюджету.

Жанна Тетенева
Жанна Тетенева

Під час суду вчителька не визнала своєї провини і заявила, що не збираєтсья носити захисну маску та інші захисні засоби, оскільки є християнкою. Керівництво та колеги навчально закладу намагалися переконати вчительку не порушувати правила карантину, але це не принесло бажаного ефекту.

Вчителька і надалі, незважаючи на рішення суду,  продовжує ходити без маски.

“Я християнка віри Євангельської і слово Господнє мені категорично забороняє носити маску, тому що він створив мене за образом і подобою своєю. Ми з відкритим обличчям, як у дзеркалі, дивимося на Господа. Тому я відмовляюся носити ці маски, і для мене її надіти – це смерть”, – каже вона.

В управлінні освіти міста вирішили, що педагог може продовжувати працювати в навчальному закладі, але вона мусить дотримуватися карантинних правил.

Мотивація педагога виглядає досить дивною, адже людина без маски не тільки має більший ризик заразитися коронавірусом, але й у випадки інфікування стати розповсюджувачем інфекції. Тож релігійні погляди жінки можуть навіть призвести до чиєїсь смерті.

Схожі статті

Після розкішного весілля Аліна Гросу вразила зізнанням про свого таємного чоловіка: “У нього є коханки”

Знаменита українська співачка Аліна Гросу вразила заявою на рахунок свого нового чоловіка, з яким вона побралася таємно від усіх. Деталі в статті.

34-річний Макс Барських розповів про своє нерозділене кохання та зраду обраниці: “Ця стіна не пробивається”

Відомий український виконавець Макс Барських небагато розповідає про особисте життя. Він не вважає потрібним ділитися з публікою своїми почуттями та тримає все під сімома замками.

Ніхто не хоче розкривати цей секрет: Аніта Луценко розповіла, як їсти і залишатися стрункою та підтягнутою

Знаменита українська тренерка Аніта Луценко знайшла спосіб, як їсти та худнути, а також розповіла про вправи, які допоможуть зберегти струнку фігуру.

Король Великобританії Чарльз Третій пішов з життя? Не посидів після матері на троні і року, а вже поховали

Преса повідомляє, що король Об'єднаного Королівства Великобританії та Північної Ірландії Чарльз Третій пішов з життя. Дана інформація досі не підтверджена Букінгемським палацом.

Після універу одразу в директори Карпачова, а потім – заміж за Павліка: успішний успіх Катерини Репяхової

Молоду дружину Віктора Павліка можна навіть назвати одіозною особистістю, адже вона часто викликає хейт та критику на свою адресу через банальні дії.

Оля Полякова розповіла, як декілька її слів призвели до розлучення: Вадим Буряковський все сприйняв серйозно

Відома українська співачка Оля Полякова завжди відкрито говорила зі своєю аудиторією на рахунок стосунків з чоловіками, адже їй було чим поділитися та що порадити.