“Для мене вдягнути маску – це смерть”: вчителька відмовляється носити маску, тому що вона християнка

У місті Вараш Рівненської області суд оштрафував вчительку української мови та літератури ліцею №1 Жанну Тетеневу за відмову носити захисні засоби.

На Рівненщині вчителька української мови та літератури не хоче носити захисну маску і пояснює це релігійними мотивами. Так, у місті Вараш суд оштрафував вчительку ліцею №1 Жанну Тетеневу за порушення карантинних заходів.

Педагогиня з 20-річним досвідом з самого початку навчального року відмовилася носити медичну маску на уроках, використовувати захисний щиток, а також міряти температуру тіла, пише «Віче».

Тож тепер жінка, за рішенням Кузнецовського міського суду, зобов’язана за таку поведінку заплатити 17 000 грн штрафу і 420 грн судового збору до держбюджету.

Жанна Тетенева
Жанна Тетенева

Під час суду вчителька не визнала своєї провини і заявила, що не збираєтсья носити захисну маску та інші захисні засоби, оскільки є християнкою. Керівництво та колеги навчально закладу намагалися переконати вчительку не порушувати правила карантину, але це не принесло бажаного ефекту.

Вчителька і надалі, незважаючи на рішення суду,  продовжує ходити без маски.

“Я християнка віри Євангельської і слово Господнє мені категорично забороняє носити маску, тому що він створив мене за образом і подобою своєю. Ми з відкритим обличчям, як у дзеркалі, дивимося на Господа. Тому я відмовляюся носити ці маски, і для мене її надіти – це смерть”, – каже вона.

В управлінні освіти міста вирішили, що педагог може продовжувати працювати в навчальному закладі, але вона мусить дотримуватися карантинних правил.

Мотивація педагога виглядає досить дивною, адже людина без маски не тільки має більший ризик заразитися коронавірусом, але й у випадки інфікування стати розповсюджувачем інфекції. Тож релігійні погляди жінки можуть навіть призвести до чиєїсь смерті.

Схожі статті

“Симуляція, в яку ми самі вірили” – Маша Єфросиніна розповіла про дружбу з Притулою та Горбуновим

У нещодавньому інтерв'ю Маша Єфросиніна розповіла про дружбу із зірковими колегами Сергієм Притулою та Юрієм Горбуновим. Як виявилось, спілкування з одним із шоуменів завершилось особистою образою.

23-річна дружина Остапчука Полтавська вже має план на випадок розлучення: “Чоловіки не завжди назавжди”

Молода дружина Володимира Остапчука розкрила своє ставлення до фінансового утримання в стосунках. Чим займається Полтавська, аби не залежати від зіркового чоловіка?

Він пішов від дружини, вона стала коханкою: Соловій та Вакарчук вперше розповіли про свої стосунки

Христина Соловій та Святослав Вакарчук завжди дотримувалися однакової політики стосовно спілкування з пресою: жодних деталей щодо особистого життя.