5 молочних компаній виплатять за обман 30 мільйонів — так вирішив Антимонопольний комітет

З маркуванням «вершкове масло» виробники збували рослинний жир і суміші невідомого походження.

Антимопольний комітет взявся перевірити, чим годують українців під назвою «вершкове масло», а головне – за що українці віддають свої кревні, важко зароблені гроші, поділилися  у відомстві.

Результат обурив: частка немолочних і рослинних жирів у деяких випадках складала 90-100%.

За держстандартом (ГСТУ4399: 2005), який на сьогодні є чинний, масло, яке має назву «вершкове» має робитися виключно з молочних жирів. Про це наголосили у Комітеті. Будь-який, хай найменший,  вміст у ньому рослинних жирів автоматично позбавляє його цієї назви.

Використовуючи назву «вершкове масло» на сфальсифікованій продукції, виробники завідомо вводили в оману споживачів і отримували неправомірну конкурентну перевагу.

Результати перевірки дали підстави оштрафувати такі підприємства:

ТОВ Богодухівський молзавод (Харківська обл.) на 20,6 млн грн; ТОВ Малороганський молочний завод (Харківська обл.) на 4,4 млн грн; ТОВ Гайсинський молокозавод (Вінницька обл.) на 3,6 млн грн; ПП Сімол (Київська обл.) на 1 млн грн; ОВ Інтер-Мол (Дніпро) на 0,97 млн грн.

В Антимонопольному Комітеті запевнили, що розслідування ще не завершено і по інших виробниках вершкового масла ще будуть зроблені висновки.

Схожі статті

“Симуляція, в яку ми самі вірили” – Маша Єфросиніна розповіла про дружбу з Притулою та Горбуновим

У нещодавньому інтерв'ю Маша Єфросиніна розповіла про дружбу із зірковими колегами Сергієм Притулою та Юрієм Горбуновим. Як виявилось, спілкування з одним із шоуменів завершилось особистою образою.