Українець помер від коронавірусу, тому що віддав свій кисень синові

Хворим з пневмонією в українських лікарнях дають подихати киснем тільки 15 хвилин на добу.

В одному з районних центрів хворий на COVID-19 чоловік віддав свою добову дозу кисню синові і помер. Адже через брак в українських лікарнях таких необхідних для важкохворих з COVID-19, які задихаються, кисневих концентраторів пацієнтам дають подихати киснем тільки 15 хвилин в день.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook волонтерка з Києва Дана Ярова.

За словами волонтерки, влада замовчує серйозну проблему в українських лікарнях з киснем, що призводить до таких жахливих наслідків.

“У районному центрі батько і син потрапили до лікарні. 15 хвилин на добу їм давали кисень. Батько відмовився від своїх 15 хвилин на день на користь сина. Батько помер, сина продовжують лікувати. Тільки от не знаю, за померлого батька йому дають ще 15 хвилин кисню чи вже ні”, – зазначила вона у своєму дописі.

В наступному дописі Дана заявила, що не хоче називати імена цих людей, щоб ще більше не травмувати нещасних родичів загиблого.  Водночас зазначила, що трагедія трапилася в Білій Церкві.

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

Жінка розповіла, що сама перехворіла коронавірусною хворобою. При цьому задихалася так, що не могла говорити, тому розуміє, як почуваються люди з важким перебігом хвороби і без кисневого концентратора.

Сегодня я опять искала кислородный концентратор. И опять нашла его у Леся Литвинова. Концентратор для человека, который…

Опубликовано Dana Yarovaya Вторник, 17 ноября 2020 г.

Волонтерка порівняла нинішню ситуацію з нестачею кисню в лікарнях з гестапо і Освенцимом і звинуватила владу в розтраті коштів з ковідного фонду і бездіяльності.
У коментарях під дописом френди жінки підтверджують інформацію про обмеження при використанні кисневих апаратів в медичних закладах, деякі зазначають, що їм під час лікування дозволяли подихати тільки по 30 хвилин на добу.

UPD.: МОЗ відреагувало на повідомлення та перевірило 3 лікарню міста Біла Церква. Виявилося, що проблем з киснем у медзакладі немає, і такої історії там не траплялося. Згодом і волонтерка Дана Ярова повідомила, що інформацію не перевіряла, а написала зі слів вдови, і вибачилася за недостовірність свого допису.

“Я визнаю, що на своєму пережитому ковіді, і тому, що я бачила в лікарнях і реанімаціях за півтори місяці своєї хвороби, помноженому на постійних розмовах з київськими волонтерами та постійним пошуком кисневих концентраторів, помноженому на ридання в трубку жінки, яка поховала чоловіка, я виявилася в павутині власних емоцій і емпатія, і повірила людині і не перевірила інформацію”, – написала волонтерка в соцмережі Facebook.

Схожі статті

“Вона мене повернула в цей світ”: хворий Узелков звернувся до коханої – колись була Боржемська, зараз інша

Відомий український боксер В'ячеслав Узелков готується до виписки з київської клініки, де переніс серйозну операцію на серці. Всі слова подяки лікарям, персоналу та загадковий коханій.

“Намагаюся не спілкуватися”: вагітна Джамала повідомила, що розірвала багаторічні стосунки і назвала причину

Знаменита українська співачка Джамала дала ексклюзивний коментар на рахунок своїх рідних з Криму, з якими вона намагається на даний момент не спілкуватися. В чому причина?

Чому всі так дивуються? Блогер розкрив неприємні деталі роману Сергія Танчинця з піарщицею “Без обмежень”

Лідер гурту "Без обмежень" Сергій Танчинця підігріває чутки про роман зі своєю піарщицею. А поки що всі дружно обговорюють, блогер Богдан Беспалов видав порцію неприємних подробиць.

Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка

Знаменита українська продюсерка Євгенія Яцута, як виявилося, має дочку від попередніх стосунків. У якому складі насправді проживає сім'я Святослава Вакарчука?

Замість Налчаджиоглу: Лілія Реус знову вирушила на відпочинок – стало відомо, хто склав їй компанію

Колишня дружина Мурата Налчаджиоглу українська візажистка Лілія Реус вирушила на відпочинок, де на неї чекали найближчі та рідні люди. Про турецького бізнесмена забула назавжди.

“Зі мною складно”: 46-річна Ірина Горова вперше після розлучення з Потапом розповіла, чи вільне її серце

Продюсерка Ірина Горова вирішила поділитись подробицями особистого життя та розповіла, чи перебуває наразі в стсоунках: що відомо про стан жінки?