“За добу проходить 60 тисяч людей”: Маша Єфросиніна відвідала львівський вокзал та показала, як живуть переселенці

Телеведуча Маша Єфросиніна зараз перебуває у Львові, де активно спілкується зі світовими ЗМІ, а також долучається до місцевих волонтерських штабів.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України телеведуча Маша Єфросиніна активно зайнялася волонтерською діяльністю. Щодня вона виходить у прямі ефіри до своїх підписників, аби підтримати їх та повідомити про важливі новини, підтримує українську армію фінансово, а також спілкується з іноземними журналістами. Для того, аби розповісти правду про війну Маша приїхала до Львова, де зараз зібралися представники головних світових ЗМІ.

Окрім того, Єфросиніна показала, як у Львові зараз на вокзалі зустрічають переселенців. За словами теледіви, за добу тут проходить понад 60 000 пасажирів. При цьому вокзал забезпечений їжею, ліками, спальними місцями та волонтерами, які координують усі процеси.

Маша Єфросиніна волонтерить у Львові
Маша Єфросиніна волонтерить у Львові

“Сьогодні я приїхала на залізничний вокзал Львова, щоб розказати, як тут відбувається робота. За добу через вокзал проходить у середньому 60 тис. людей”, – поділилася теледіва.

Маша розповіла, що люди на вокзалі налякані та шоковані, тому кожен із них потребує підтримки. Для цього на місці працюють волонтери та психологи, які забезпечують переселенців з усієї країни їжею, гарячим чаєм та допомагають з житлом.

Маша Єфросиніна волонтерить у Львові
Маша Єфросиніна волонтерить у Львові

“Переважна кількість людей перебуває у важкову емоційному стані. Вони просто стоять по кілька годин перед табло, і нічого не розуміють – такі сильні травми від пережитого вдома”, – додала Єфросиніна.

Також телеведуча показала, що деякі люди залишаються ночувати просто у приміщенні вокзалу. Для цього волонтери організували тут спальні місця з ковдрами та матрацами.

Маша Єфросиніна волонтерить у Львові
Маша Єфросиніна волонтерить у Львові

“Всі куратори та волонтери тут працюють завзято, та кожен вірить в нашу перемогу”, – додала Маша.

Схожі статті