Євген Паперний і «Атлантида»: хто цьогоріч отримав державні нагороди від Зеленського

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами низку українських режисерів, акторів та діячів культури.

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва президент України Володимир Зеленський роздав гідним представникам галузі державні нагороди.

Так, орден “За заслуги” III ступеня отримали 70-річний актор театру і кіно Євген Паперний і 49-річний режисер стрічки “Атлантида” Валентин Васянович.

Про це свідчить відповідний указ глави держави №491/2020.

Євген Паперний має звання народного артиста України, за свою карєру він зіграв в 87 фільмах. Був одружений з популярною акторкою Ольгою Сумською, яка покинула його заради Віталія Борисюка. Має з нею дочку Антоніну.

Євген Паперний

Валентин Васянович відомий тим, що виступив режисером кінофільму “Атлантида” – антиутопії, події якої розгортаются в післявоєнному Донбасі. Стрічка здобула перемогу на Венеціанському і Одеському кінофестивалях, висунута на премію “Оскар” від України. В доробку сценариста, режисера і кінопродюсера також фільми «Рівень чорного» та «Відблиск».

фільм «Атлантида»

Також орденом «За заслуги» ІІ ступеня було нагороджено режисера-постановника Одеської кіностудії, режисера фільмів «Дика любов», «Ведмідь», «Тепер я турок, не козак…» Віллена Новака.

Письменниця та режисерка кінострічок «Земля блакитна, ніби апельсин», «Я і Фелікс» Ірина Цілик отримала почесне звання «Заслужена діячка мистецтв України».

Схожі статті