Трупи всюди: ситуація з коронавірусом в Російській Федерації стає критичною

В російських регіонах деякі морги вже переповнені трупами жертв коронавірусу, а здорових лікарів майже не залишилося.

В Російській Федерації щодня фіксують від 16 до понад 17 тисяч нових випадків Covid-19. Понад 300 людей щодня помирають внаслідок ускладнень, викликаних коронавірусним захворюванням. Так, 27-го жовтня було зафіксовано рекордну кількість померлих за один день, а саме — 320 осіб.

Всього в РФ, за останніми даними, виявлено 1 млн. 550 тис. хворих, 1 млн 160 тис. хворих вже одужало, а 26 589 осіб загинуло внаслідок ускладнень, викликаних Covid-19, повідомляє «BBC Україна».

Останнім часом з регіонів федерації надходять розпачливі повідомлення про відсутність можливості забезпечити належний рівень медичної допомоги росіянам.

З медичних закладів, в різних суб’єктах федерації, в соціальних мережах розповсюджують відео та фотодокази переповнених трупами моргів. Чорні поліетиленові мішки з тілами померлих від COVID-19 складають в коридорах, підвалах лікарень та поліклінік, приміщеннях, які не пристосовані належним чином для подібних цілей.

“Усе в трупах. Трупи всюди. Можна впасти та затнутися. Доводиться ходити по головах”, – цей коментар автора відео напередодні викликав великий резонанс у російських ЗМІ.

В Курганській області Російської Федерації, доведені до відчаю медики вимушені були звернутись до президента з проханням забезпечити обласний центр військовими лікарями та розгорнути польові шпиталі, інакше трупи людей, померлих внаслідок інфекційної хвороби, доведеться вже прибирати прямо з вулиць.

Коронавірус в Росії
Коронавірус в Росії

Охоплення епідемією, за їхніми словами, у регіоні просто колосальне. В колективному зверненні лікарі курганських медичних закладів просять представників вищої державної влади провести перевірку готовності до ускладнення ситуації з поширенням COVID-19 місцевих, регіональних представників влади, які, за їхніми словами, применшують статистику. Вони просять терміново надіслати державну комісію, інакше місцеві медичні заклади очікує повний колапс і тотальна нестача медичного персоналу, лікарів швидкої допомоги, не кажучи вже про нестачу місць в лікарнях.

Крім того, курганські медики зазначають, що кількість здорових лікарів стрімко скорочується, а на підприємствах області відбуваються абсолютно неконтрольовані спалахи захворювання.

Схожі статті

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.