5 несподіваних причин хронічної сонливості, про які ви могли не знати

Сонливість псує робочі будні і заважає ефективно працювати? Проаналізуйте свій спосіб життя, можливо, справа в одному з цих факторів.

Буває, навіть добре виспавшись і відпочивши, людина все-одно відчуває втому і сонливість весь день. В такому випадку причину постійного бажання спати потрібно шукати не в звичайній втомі після робочого дня, а в менш очевидних речах.

Медики називають кілька причин сонливості, які непомітно крадуть вашу енергійність і бадьорість.

Сидячий спосіб життя

Регулярні фізичні навантаження – це чудовий спосіб бути енергійним протягом дня, а ось їхня повна відсутність працює таким самим чином, але вже зовсім в інший бік, приводячи до сонливості і відчуття постійної втоми. Тому якщо ви більшу частину свого дня проводите сидячи, не забувайте робити перерви хоча б на легку зарядку (а краще на повноцінне тренування), щоб протягом робочого дня вас не хилило на сон.

Медикаменти

Багато лікарських препаратів викликають сильну сонливість, а так як інструкції до ліків читають далеко не всі і не завжди, то про цей побічний наслідок своїх звичних таблеток багато хто просто не підозрює. Уважно вивчайте інструкції до ліків, які приймаєте регулярно. Можливо, що саме через них ви відчуваєте себе вареним овочем в будь-який час доби, і вам варто придбати інший препарат або переглянути дозування.

Сонливість
Сонливість

Хронічний стрес

Стан хронічного стресу і нервового напруження настільки виснажує організм, що відчувати себе бадьоро й енергійно просто неможливо. З тих ситуацій, які змушують вас постійно відчувати стрес, необхідно виходити, інакше вони так і будуть продовжувати тягнути з вас всі життєві соки. Подумайте, що саме у вашому житті часто викликає напругу і стрес, і спробуйте знайти спосіб позбутися від цього. Можливо, відразу ж раз і назавжди виключити з життя головний негативний фактор не вийде, але варто хоча б спробувати і почати рухатися в напрямку вирішення проблеми.

Брак вітамінів і мікроелементів

Нестача в організмі магнію, заліза, або вітаміну D часто дає про себе знати сонливістю, безсиллям і апатією. Але не варто відразу ж мчати пити вітамінні комплекси, спочатку необхідно здати аналізи і переконатися, що вам справді не вистачає вітамінів і мікроелементів.

Нестача калорій

Можливо, вас часто хилить на сон тому, що вашому організму банально немає звідки брати енергію через нестачу калорій. Щоб сформувався дефіцит калорій не обов’язково постійно сидіти на жорстких дієтах, досить в стані завантаженості роботою і справами пропускати сніданок або обід, а то і всі прийоми їжі за день.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Експерти поділились, яка каша є найкориснішою: гречка, вівсянка чи перловка – що найкраще сприяє схудненню

Сьогодні ми детально розповімо вам про користь та переваги найпопулярніших круп, які є доступними для кожної людини. Експерти назвали найкориснішу кашу.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.

5 трендів манікюру, які повернуться в моду цієї весни: акварель, натуральні кольори, краса в простоті (Фото)

Сьогодні ми розкриємо вам всі нові тенденції в дизайні манікюру. Деякі тренди повернулись в моду саме цієї весни, тож обирайте найкращий дизайн на ваш смак.