Названі прості техніки, які допоможуть впоратися зі стресом

Хронічний стрес є однією з причин наших хвороб, тому з ним треба боротися. Психологи розповідають як.

Жителі великих міст постійно відчувають стрес, а тим часом саме стрес є однією з головних причин всіх хвороб. Клопоти на роботі, швидкий темп життя, різні проблеми – в наш час стресових ситуацій дуже багато. Психологи називають 3 прості техніки, які допоможуть зменшити згубний вплив стресу.

Ви можете спробувати всі три, а в подальшому використовувати ту, яка вам найкраще підійшла.

Візуалізація для зниження тривожності і створення мотивації

Створений  у вашій голові образ вже наполовину реальний, а отже, потрібно докласти лише трохи зусиль, щоб втілити його в життя. Крім того, так ви проживаєте емоції.

Робити це потрібно так. Програйте неприємну ситуацію в голові, ніби дивитеся кіно. Наскільки сильні емоції вона викликає? Уявіть себе кіномеханіком. Накладіть чорно-білий фільтр і знову перегляньте фільм. “Пограйте” з колірними і звуковими ефектами, сповільнюйте/прискорюйте відеоряд. Коли ви згадаєте початкову ситуацію, інтенсивність буде набагато менша.

Малювання для набуття контролю над емоціями

Ця неважка техніка допомагає вивільнити величезний потенціал творчої енергії, виплеснути емоції і перемкнути увагу. Одна з найпростіших вправ з арт-терапевтичної практики – «Намалюй свій настрій». Малюємо як відчуваємо, а коли закінчили – міняємо так, щоб вийшов той настрій, який би ми хотіли мати. Можна використовувати будь-які підручні засоби.

Виконайте вправу і збережіть результат. Він буде виконувати функцію «якоря» гарного настрою.

Малювання
Малювання

Медитація для набуття спокою і зменшення тривожності

Спробуйте ні про що не думати протягом хвилини. Зосередьтеся на стукоті власного серця/диханні. Думки будуть заважати, але повертайте увагу до стуку серця (або вдихів і видихів). Прислухайтеся, як відгукується ваше тіло. Займайтеся в зручному одязі, прийнявши зручну позу. Але в жодному випадку не лягайте – ви можете просто заснути.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.