Як правильно прати полотняні маски: поради експертів

Вчені розповіли, який спосіб прання полотняної маски найефективніше знищує коронавірус.

Багаторазові полотняні маски носять досить багато людей. Однак, близько 85% людей, які носять такі маски, перуть їх неправильно, а 15% не очищають зовсім, свідчать результати дослідження.

Чим загрожує така поведінка, і як правильно потрібно обробляти засоби захисту, експерти розповіли виданню Daily Mail.

Відповідно до звіту Наукової консультативної групи з надзвичайних ситуацій, наразі існує мало доказів того, наскільки ефективне прання проти коронавірусу. І все-таки фахівці рекомендують обробляти полотняні маски в такий спосіб. Прати їх при цьому варто не раз на день, а після кожного застосування.

Захисна маска
Захисна маска

Необов’язково кожен раз використовувати пральну машинку, досить ручного прання, можливо, з використанням засобу для миття посуду. Таких засобів повинно бути мінімум два, використовувати їх варто по черзі, зазначає викладач молекулярної мікробіології в Університеті Плімута доктор Тіна Джоші.

Як відомо, більшість засобів для чищення ефективні і при досить низьких температурах. Їхні ферменти руйнують захисну оболонку вірусу, діючи як 70% спиртові антисептики. Завдяки ручному пранню і низьким температурам маска прослужить довше.

Якщо ж маска використовується протягом всього дня, можна розпорошувати на її зовнішній бік дезінфікуючий розчин.

Експерти підкреслюють, що тканинні маски поступаються одноразовим, адже в останніх використовується кілька шарів, зовнішній з яких покритий спеціальним хімічним складом. Такі маски не можна використовувати кілька разів і тим більше прати. В крайньому випадку можна розпорошувати на них спирт.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.