Часті сварки погіршують здоров’я сімейних пар: дослідження

Науковці зі США встановили, що здоровішими є ті люди, які не сваряться зі своїми половинками.

Сімейні чвари не лише залишають неприємні спогади і шрами на душі, а й шкодять здоров’ю.

Американські вчені з університету штату Джорджія довели, що здоров’я подружжя погіршується при частих сварках. Учасники конфлікту відчувають при цьому почуття самотності, пригніченості, у чоловіків і дружин погіршується фізичний стан.

Науковці провели дослідження, в якому проаналізували дані про 250 подружніх пар, спостереження за якими велися протягом 20 років. У матеріалах відзначається, що ті пари, які регулярно сперечалися між собою і вступали в конфлікти, зберігають цю закономірність протягом всього сімейного життя.

Сварка
Сварка

Часті сварки в родині призводять до того, що партнери часто відчувають себе самотніми. При вивченні наявних даних дослідники встановили, що сварки, які виникають на самому початку сімейних стосунків, можуть мати негативний вплив на те, як партнери відчувають себе через кілька десятків років.

Чоловіки і дружини кожного разу страждають від самотності після чергової сварки, і мають гірші показники фізичного стану. На противагу їм подружні пари, яким вдається уникати спірних ситуацій і вирішувати проблеми не підвищуючи тону, зберігають своє здоров’я. Тож знаходити компроміс тепер радять не лише психологи, а й лікарі. А якщо стосунки не ладяться, але люди кохають один одного, то варто пошукати рішення в кабінеті психолога.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.