Випадіння волосся під час стресу: Як боротися з цією проблемою та як запобігти сильної втрати волосся

Жінки часто стикаються з проблемою випадіння волосся, особливо у стані стресу, порушується гормональний фон та з'являється нестача вітамінів

Випадіння волосся дуже розповсюджена проблема серед жінок різного віку. Існує один міф, що випадіння волосся залежить від їх густоти та довжини, але це зовсім не так. Все залежить від гормонального фону жінки та її психологічного стану.

З
Здорове волосся

Взагалі випадіння волосся – це нормальний процес, трьохмісячна норма випадіння становить 15%. Але відслідкувати це неможливо, особливо у вдсотках, тобто, коли волосся випадає не пучками, тоді не варто перейматися. А ось якщо вас турбує велика кількість волосся, особливо коли ваш організм знаходиться в стані стресу, то варто звернутися до трихолога або психолога, щоб нормалізувати свій стан зсередини та зовні. Єдиний спосіб самостійно визначити стан свого волосся, спостерігати за кількістю волосся на гребінці.

Для того, щоб уникнути проблем з сильним випаданням волосся, потрібно достатньо спати та гарно харчуватися. Це основні фактори для здорового волосся тому що саме волосся на 85-87% складається з білків.тому необхідно їсти такі продукти як: м’ясо, рибу, яйця та молочні продукти, тобто харчування повинно бути збалансованим. А спати необхідно не менше ніж 7-8 годин на добу. Особливо в стресових ситуаціях здоровий сон – це найголовніший фактор.

Д
Догляд за волоссям

Головне що треба пам’ятати; Проблема завжди знаходиться всередині, тому важливо слідкувати за своїм психологічним та фізичним станом, можна почати практикувати медитації або спорт, це заспокоює нерви та робить баланс кортизолу в організмі допустимим, також слід не забувати про кальцій та магній, можна здобувати його за допомогою їжі або приймати спеціальні харчові добавки.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.