Вчені дізналися, хто найбільше схильний до психічних розладів

Слабкі фізично люди з низькою витривалістю більшою мірою схильні до психічних розладів.

«В здоровому тілі – здоровий дух». Думаєте, це просто красивий афоризм? А ось науковці доводять, що так воно і є насправді.

Вчені з Великобританії вирішили дізнатися, чи можна за фізичним станом людини оцінити ризик розвитку у неї  депресії і тривожного розладу. І дійшли до висновку: фізично слабкі люди з низькою витривалістю більше схильні до психічних розладів, ніж їхні сильніші і витриваліші ровесники.

Про це йдеться в дослідженні, результати якого опубліковані в журналі BMC Medicine.

Для свого дослідження науковці зібрали дані про майже 153 тисяч британців віком від 40 до 69 років. Учасники дослідження пройшли тест на визначення сили хвата і тест на велотренажері, під час якого фіксувався максимальний обсяг споживаного кисню.

Депресія
Депресія

Вчені також опитали добровольців щодо наявності в них симптомів депресії і тривожності. Спілкування відбулося на початку експерименту і через 7 років.

З’ясувалося, що ризик розвитку депресії і тривожного розладу у фізично слабких учасників дослідження був вищим на 98% і 60% відповідно. Ймовірність розвитку якогось психічного розладу виявилася підвищена на 81%.

З цього випливає, що фізична активність необхідна людині не тільки для гарного самопочуття і фізичного здоров’я, а й для ментального здоров’я.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.