Каросі – японське явище, що загрожує світу

Поняття «каросі» зародилося в Японії і означає «смерть від перевтоми».

Чому це явище виникло саме в Японії? Японці дуже працьовиті і залежні від думки суспільства. Їм важливо показати всім, що у них все добре.

До того ж у японській культурі і менталітеті закладений страх втратити роботу. Це пов’язано з тим, що після 35 років японцю дуже важко знайти таку ж престижну і добре оплачувану роботу.

Постійна робота є причиною того, що японці живуть не вдома, а у так званих капсульних готелях, де платять за проведений час.

Така «гра на публіку» дуже виснажує і організм не витримує. Це стосується як людей середнього віку, так і молодих. У Японії були випадки, коли батьки подавали в суд на роботодавців через смерть їхніх дітей від перевтоми на роботі.

Японці справді дуже багато працюють, щоб забезпечити собі комфортне життя. Це пояснюється тим, що Японія – країна з високим рівнем життя, який треба собі забезпечувати. З цієї причини у країні дуже багато самотніх людей, що збільшує ризик каросі.

З недавніх пір, щоб зменшити смерть від роботи, керівництво великих компаній наймають спеціальну людину, яка приходить у певний час наприкінці робочого дня і виганяє співробітників з офісу. А оскільки японці  не звикли йти раніше, ніж начальник, то першим виганяють з офісу саме його.

У Японії навіть є правило, якщо співробітники сплять вдень на роботі, отже вони втомилися. А це означає, що вони хороші працівники.

Співробітник японського офісу спить на роботі
Співробітник японського офісу спить на роботі

У країнах Західної Європи про таке явище і поняття знають лише в контексті Японії, але це не означає, що у тих країнах немає подібних проблем. У західному світі люди теж бояться втратити роботу і показати, що у них проблеми. Але там є можливість взяти відпустку або попрацювати віддалено, якщо втомилися. Якщо є проблеми, піти до психіатра чи поговорити з друзями. А якщо втратили роботу, є можливість перейти на фріланс або знайти віддалену роботу.

Незважаючи на відмінності у культурі, менталітеті і вихованні каросі загрожує всім. Фактично, це такий вид вигорання і не важливо від чого.

Схожі статті

Справжня Рапунцель: українка встановила рекорд з найдовшого волосся у світі та розповіла, як доглядає за ним

Українка ніколи не відрізала своє волосся та дуже пишається своїм досягненням. Вона вважає, що це її родзинка, яка може надихати інших жінок.

Британка понад 2 тисяч разів зателефонувала до екстрених служб: що сталося і чим закінчилася ця історія

Іноді люди зловживають своїми можливостями. Зазвичай, це більш властиво для осіб, які мають владу - депутатів чи олігархів. Проте, дивні випадки трапляються не тільки з ними.

Зустрілися після 13 років розлуки: жінка побачила відео з безхатьком та впізнала у ньому свого брата

Іноді долю можуть вирішити декілька секунд. Випадкова зустріч чи збіг непередбачуваних обставин. Але цього разу вирішальним у долі родини став TikTok.

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.

Важить всього 10 кілограмів, а зріст менше метра: як склалося життя найнижчої жінки світу Джіоті Амге?

Одне можна сказати напевно, з її здатністю робити все з сонячним оптимізмом і незламною рішучістю, ніхто не повинен сумніватися в її амбіціях.