Додайте один інгредієнт — і ви більше не захочете по-іншому: рецепт печінки, яка буде танути в роті

Печінка — доволі специфічний продукт, який не користується популярністю, але володіє високою харчовою цінністю та смаковими якостями. Як же правильно її приготувати?

Куряча печінка дуже делікатний продукт і готувати його потрібно з особливою ретельністю, один шматочок із непоміченою під час промивання жовчю – і страва зіпсована. Процес смаження так само не можна поєднувати з іншими справами, тому що пересмажена всього на одну хвилину печінка може стати твердою та як гума на смак. Але, тим не менш, чудовий смак цієї страви, вартий того, щоб за неї поборотися.

Страви з печінки смачні та корисні. Залізо, що міститься в цьому цінному субпродукті, допомагає відновлювати рівень гемоглобіну в крові. Мідь, магній, кальцій, фосфор та інші мікроелементи підтримують роботу мозку, серця, очей та інших органів людського організму. Щоб приготувати смачну страву для всієї родини, необхідно купити свіжу яловичу, свинячу або курячу печінку, підібрати цікавий рецепт і почати роботу. Ідеально вона смакує у тушкованому вигляді.

Для збереження вітамінів та інших корисних речовин, що містяться в різних продуктах, підходить саме такий спосіб приготування страв, як тушкування. Повільне готування в закритому товстостінному посуді, практично без масла, робить м’ясо, овочі, рибу, морепродукти напрочуд смачними. Насиченість їм надає та рідина, що використовується для тушіння (вода, бульйони, соки, молочні продукти) та конденсат, що утворюється на кришці та рівномірно зволожує шматочки продуктів зверху.

Інгредієнти

  • Куряча печінка — 700-800 грамів
  • Сметана — 200 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 штуки
  • Часник — 1 зубчик
  • Перець чорний мелений — на смак
  • Олія рослинна — для тушкування
  • Кінза, зіра
  • Сіль — на смак

Як приготувати смачну печінку

Велику цибулину нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити на олії до золотистого кольору. Печінку можна взяти будь-яку, найніжнішу і найшвидшу в приготуванні – курячу. Нарізати її шматочками, додати до смаженої цибулі, помішувати.

Смажена печінка з цибулею рецепт
Смажена печінка з цибулею рецепт

Додати спеції, наприклад, зіру, рубаний часник, сіль за смаком. Коли шматочки печінки посвітлішають (це станеться за кілька хвилин) – вогонь зменшити.

Як правильно готувати печінку
Як правильно готувати печінку

Залити курячу печінку сметаною, закрити кришкою і тушкуватт 5-10 хвилин. Подати на листі свіжого листового салату.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.