Найсмачніший рецепт салату Мімоза

Салат Мімоза вже давно став класикою традиційної кухні. Його досить часто можна зустріти на святах у багатьох господинь. Щоб приготувати його бездоганно - ділимось секретами.

Рецепт салату Мімоза  

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 350 грамів картопля 
  • 250 грамів риба консервована 
  • 5 яєць 
  • 250 грамів моркви 
  • 150 грамів цибулі 
  • 150 грамів майонез 
Мімоза

У першу чергу очистіть картоплю та морку. Перекладіть в каструлю і залийте водою. Підсоліть і поставте на плиту. Щоб овочі відварились швидше — наріжте їх на менші кусочки. Тим часом відваріть яйця. Майонез перекладіть у кондитерський мішок, якщо такий є. З його допомогою буде зручно розподіляти майонез по салату.  

Подрібніть цибулю. Щоб цибуля не мала гіркого присмаку — залийте її кип’ятком буквально на декілька секунд, щоб вона не зварилась. Потім злийте гарячу воду і промийте холодною.  

Перекладіть на тарілку консервовану рибу та розімніть за допомогою виделки. Має вийти однорідна структура.  

За цей час мають відваритись яйця. Відокремте жовток від білка і окремо натріть на крупній терці. Охолоджені моркву та картоплю також варто натерти на крупній терці.  

Приступаємо до процесу складання салату. Візьміть скляну форму розміром 15х24 см або ж зручну для вас ємність. Спочатку викладіть картоплю. Рівномірно розподіліть по формі. Можна трішки підосолити її — за смаком. Змажте майонезом. Далі викладіть рибу і робимо те ж саме, що й з картоплею. Наступний шар — цибуля. Його також варто розрівняти і змазати майонезом. Потім йдемо за таким порядком: морква, майонез, білок, майонез, жовток. Готово!  

Відправте салат на 1 годину в холодильник і подавайте до столу.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті