Як спекти ідеальний бісквіт: 10 секретів приготування

Щоб бісквіт завжди виходив ідеальним та бездоганним — варто дотримуватись певних правил приготування. Про них розповімо детальніше.

Секрет приготування 1: яйця 

Яйця завжди мають бути свіжими. Адже в значній мірі смак готового бісквіту залежить саме від яєць. До того ж, краще брати яйця з холодильнику, адже ми знаємо, що охолоджені білки краще збиваються.  

Секрет приготування 2: борошно 

Перед додаванням борошна в тісто, варто добре його просіяти, адже тоді воно буде збагачене повітрям і бісквіт вийде пухким.  

Секрет приготування 3: цукор 

Дрібнокристалічний цукор ідеально підходить для приготування бісквіту. Але не біда, якщо хтось бажає використовувати цукрову пудру, як альтернативою звичайному. Він також чудово підходить для випічки.  

Секрет приготування 4: збивання 

Існують різні види рецептів. В одних варто розділити жовтки та білки, а в інших ні. Проте, якщо хочете отримати пишний бісквіт і не боятись щось зіпсувати — варто збивати окремо білки і окремо жовтки. До того ж, посуд, де будуть збиватись яйця, має бути повністю сухим та чистим, щоб отримати правильну консистенцію. Для цього, деякі господині спеціально протирають стінки посуду оцтом. Щоб білки добре збились, можна ще додати дрібнокристалічну сіль.  

Секрет приготування 5: додавання борошна 

Коли яєчна маса готова, варто додати борошно. Тут також є свої тонкощі. Багато господинь користуються методом, який називається «методом складання»: на стінку миски насипають невелику кількість борошна, тісто піднімають з дна широкою лопаткою, перевертають в центр, «складають», потім знову додають борошно, знову «складають». Цей процес має бути дуже обережним, щоб тісто залишило свою повітряну структуру.  

Секрет приготування 6: інші добавки 

Важливо приготувати тісто за мінімальною кількістю рухів, адже тоді бісквіт буде пухким. Тому всі інші інгредієнти, які ви бажаєте додати до тіста, варто також додавати за максимально короткі рухи.  

Бісквіт

Секрет приготування 7: форма для випічки  

Для приготування бісквіту ідеально підходять металеві круглі форми, у яких дно відділяється від стінок. До того ж, стінки не потрібно нічим змазуватись, адже тісто має схватитись за них і триматись під час випічки.  

Секрет приготування 8: випікання 

Перш за все варто звернути увагу на особливості духовки і від цього відштовхуватись під час приготування бісквіту. Ставити тісто до духовки варто обережно і так само обережно закривати дверцята духовки. А перші 20 хвилин відкривати взагалі не потрібно. Бісквіт випікають при 180 градусах, 45-60 хвилин. Духовка має бути заздалегідь розігріта.  

Секрет приготування 9: охолодження 

Коли бісквіт буде готовий, його варто остудити на решітці. З форми його дістають вже повністю охолодженим 

Секрет приготування 10: дозрівання 

Щоб бісквітний торт зміг якнайкраще розкрити свій смак, варто його трішки витримати. Для цього загорніть у харчову плівку і відправте в холодильник на 5-10 годин.  

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.