Від липня цього року статус пенсіонера можна набути онлайн

Нову е-послугу «Автоматичне призначення пенсій» Пенсійний фонд України запровадив на виконання Указу Президента й у рамках діджиталізації країни.

Через власний вебсайт Пенсійний Фонд інформує, що для того, щоб оформити пенсію не потрібно ходити кабінетами з паперовими документами. Достатньо у термін, коли прийде час створити особистий кабінет на вебпорталі відомства. Щоправда для цього потрібно мати кваліфікований електронний підпис.

Що потрібно зробити в особистому кабінеті?

  • Заповнити анкету-заяву;
  • Додати скановані копії документів;
  • Підписати заяву КЕП і надіслати до органу Фонду.

У Фонді запевняють, що невдовзі процедуру спростять і оформити заяву можна буде без КЕП з допомогою авторизації через BankID або Інтегрованої системи електронної ідентифікації (id.gov.ua).

 

Оформлення пенсії онлайн

Щойно вашу анкету опрацюють і призначать вам пенсію, ви отримаєте sms-повідомлення на мобільний телефон. Побачити розмір і дату призначення можна буде також на вебпорталі Пенсійного Фонду.

Усе просто і зручно.

Від початку роботи сервісу заяви уже подали 813 майбутніх пенсіонерів

Схожі статті

Колишня Олександра Пономарьова розповіла про його цивільну дружину: ховає кохану за високим парканом

Відомий співак Олександр Пономарьов багато років приховує правду про особисте життя після численних новин про його шлюбу та романи. Однак, Вікторія Мартинюк розповіла про його цивільну дружину.