Мастодонт української естради: як Степан Гіга отримав другу хвилю популярності — культові пісні співака

Мода — це циклічне явище. В цілому, це стосується не тільки моди, але й культури. Яскраво це можна прослідкувати на сьогоднішніх музичних трендах.

Українська естрада багата на таланти. Чимало співаків мають шикарні голоси, які здатні підкорити мільйони сердець. Втім, сучасний слухач доволі вибагливий, і достатньо швидко змінює свої музичні вподобання. І тут вже як пощастить: або вокаліст отримав популярність раз і назавжди, або популярність мине за лічені тижні чи місяці. А є випадки, коли співак проходить обидва етапи популярності. Яскравим прикладом цього є Степан Гіга.

Як почалась історія мастодонта української естради

Степан Гіга — це український естрадний співак та композитор. Він став одним із фундаторів української естради ще наприкінці 1990-х років. Музикою він почав цікавитись ще з дитинства. Степан Гіга навчався в Ужгородському музичному училищі, а пізніше — в Київській консерваторії.

Як почалась кар’єра Степана Гіги

За роки своєї музичної кар’єри співак заснував чотири музичні групи: «Зелені Карпати», «Стожари», «Бескид» та «Друзі мої».

Крім того, він один з перших почав розвивати нішу аранжування. Так, Степан Гіга створив власну студію звукозапису «GIGARecords». Згодом він отримав звання заслуженого артиста України, а через декілька років — народного.

Тренд на Гігу минув?

Здавалося б, що подальша кар’єра співака мала рухатись лише вгору, але сталося не так, як гадалося. На початку нульових на українській сцені почали з’являтись нові виконавці, стиль який кардинально відрізнявся від стилю Степана Гіги. Наприклад, на піку популярності були Олександр Пономарьов, Океан Ельзи, Бумбокс, Вєрка Сердючка та багато інших. Поступово пісні співака почали втрачати актуальність, і, відповідно, інтерес до чоловіка також зменшувався.

І знову на круги своя

Про Степана Гігу українці згадали всередині 2022 року. Розпочалось все з того, що пісні співака завірусились в тіктоці. Після цього молодь почала проявляти активний інтерес до його творчості. Хтось почав слухати Гігу з іронією, а хтось відкрив нового для себе виконавця й щиро захоплюється його піснями.

Тисячі людей на концерті Степана Гіги
Тисячі людей на концерті Степана Гіги

Раптово співак почав збирати тисячі людей на своїх концертах, а атмосфера на виступах була неймовірною. Змінився і сам Степан Гіга. Він почав отримувати надзвичайне задоволення від аудиторії, і його захват проявлявся в манері виконання пісень.

Найбільш культовими піснями Степана Гіги є “Цей сон”, “Яворина” та “Золото Карпат”. Завдяки ним про співака почула якомога більша кількість людей. У чому феномен Гіги? Ймовірно, справа у щирості та душевності як його самого, так і його пісень. Він співає про вічне, про прекрасне, про Україну.

Схожі статті

Колишня Олександра Пономарьова розповіла про його цивільну дружину: ховає кохану за високим парканом

Відомий співак Олександр Пономарьов багато років приховує правду про особисте життя після численних новин про його шлюбу та романи. Однак, Вікторія Мартинюк розповіла про його цивільну дружину.