Українські Мальдіви, про які вам не розкаже навіть Леся Нікітюк: чим славиться Черепашинський кар’єр

Наша країна славиться величезною кількістю неймовірно красивих місць, про які мало хто знає. Адже нам не розповідають про них у школі, не демонструють на екскурсіях і не прививають нам інтерес до своєї землі.

Україна – неймовірно велика і красива країна, вона має все: чорноземи, шахти, моря, озера, багату флору і фауну та багато чого іншого. У нас неймовірна кількість різновидного виробництва і ми маємо знати про все це й пишатися. Але через брак визнання своєї ж культури, ми дізнаємося про такі речі випадково.

Черепашинський кар’єр

Тож, сьогодні поговоримо про неймовірно красиве озеро, яке розташоване у Вінницькій області у Калинівському районі. Його називають “втраченим раєм”, “Вінницькими Мальдівами” та “блакитною лагуною України”. Можна подумати, що ці назви перебільшені, але насправді лише вони передають дух цього місця. Там неймовірно красиво, затишно та мальовничо. Загалом Черепашинський кар’єр – це штучна водойма з неймовірно чистою водою лазурного кольору.

Поряд з кар’єром розташовується мальовничий дубовий ліс з неймовірним і свіжим ароматом, де часто є табір з наметами, що відпочиває там. Однак це – не єдиний спосіб провести тут ніч. Охочі можуть скористатися готелем у Вінниці, куди ви домчите за півгодини на своєму авто.

Дорога

Є два варіанти аби доїхати до місця призначення: можна автобусом або своїм ходом на автомобілі. Село Черепашинці знаходиться на трасі Вінниця-Київ, а від села до кар’єру потрібно проїхати ще 500 метрів. Чудова новина – автобуси до кар’єру також ходять від центрального автовокзалу ходить автобус “Вінниця-Голубівка”. Ще вигідніше вирушати з Калинівки. Тож, варіантів вистачає

Як потрапити на Черепашинський кар’єр

Черепашинский кар’єр – це насправді райське містечко, яке ідеально підходить для купання в чистій і теплій воді, а також там можна гарно засмагати. Насправді це магічне місце, адже вам буде гарно провести тут час з друзями, а також наодинці, щоб заспокоїтися і насолодитися природою.

Схожі статті