Щоб ви знали: імунітет у тих, хто перехворів на COVID-19, знижується відповідно до втрати антитіл

Цікаву і важливу інформацію про стан організму після того, як людина перехворіла на COVID-19, оприлюднили вчені Імперського коледжу Лондона. Виявляється, що антитіла на вірус можуть жити всього кілька місяців.

Команда вчених з Англії протестувала на антитіла в рамках дослідження REACT-2 понад 350 тис людей.

Коли подібне тестування проводилося у червні-липні, то антитіла на китайський вірус мали 60 із 1000 людей. Через три місяці, у вересні, таких уже було 44 на 1000 людей.

Вчені стверджують, що кількість людей з антитілами у період між літом і осінню скоротилася на чверть.

Вчені Імперського коледжу Лондона прийшли до цікавого висновку про антитіла

Тестування також показало, що кількість антитіл зменшується у пропорції до зниження імунітету.

Така ймовірність найбільше спостерігається у людей старших 65 років. Одночасно з цим,  відзначають вчені, спостерігається, що рівень антитіл у медиків залишається доволі високим. Можливо, припускають вони,  це завдяки їхньому постійному контакту з хворими.

Y-подібні антитіла виступають у ролі захисників, які не допускають вірус до клітини, залучаючи одночасно імунну систему протидіяти коронавірусу. При цьому існують ще Т-подібні клітини імунної системи, які також протидіють коронавірусу. Отже, поки що не зрозуміло, яку саме роль відіграють антитіла у втраті імунітету.

Однак вони стверджують, що саме за кількістю антитіл можна прогнозувати стан  хворого.

Випадків повторного зараження коронавірусом поки що зафіксовано дуже мало. Але в Америці зафіксовано випадок, коли клінічна картина при повторному зараженні була набагато складнішою, ніж при першому зараженні.

Команда вчених працює над винайденням вакцини проти коронавірусу.  Вони мають надію, що їм вдасться її дістати. Проте реакція організму на вакцину може відрізнятися від реакції на справжній вірус. І багатьом людям, вочевидь, для дієвого захисту знадобиться ревакцинація.

Схожі статті

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.