Вчені знайшли супер-їжу, що захищає від COVID-19

Вчені розповіли, яка їжа може допомогти при коронавірусі.

Яка їжа вважається найкращою при коронавірусі 

Фахівці з’ясували, що раціон, у якому міститься важливий компонент — вітамін D, і буде головною супер-їжею проти вірусу. Він прекрасно бориться з вірусами і бактеріями, які атакують організм. Завдяки йому люди швидше одужують.  

Вітамін D міститься у печінці тріски і минтая, червоній рибі, оселедці, яєчному жовтку, молочній продукції, грибах і апельсинах.  

Вплив вітаміну D на коронавірус 

Вчені провели дослідження на добровольцях, які хворіли COVID-19. Виявилось, що майже 72%  мали дефіцит цього вітаміну. Із них майже 37% — важкий дефіцит. До того ж, від рівня цього вітаміну в нашому організму залежить і те, як людина перенесе хворобу: у легкій чи важкій формі.  

Продукти

Користь і властивості вітаміну 

Варто зазначити, що вітамін D — це єдиний елемент, які люди можуть синтезувати під впливом сонця. Оскільки багато людей живуть у великих містах і багато часу проводять у приміщеннях — спостерігається дефіцит.  

Однак, це не означає, що ми маємо вживати його цілий рік. Він потрібен лише в осінньо-зимовий період, коли сонячних променів дуже мало. Перед цим варто пройти консультацію з лікарем. В період пандемії цей вітамін особливо важливий.  

До того ж, вітамін D сприяє не тільки зміцненню імунітету, а й кісток і кісткової тканини. Він може продаватись у вигляді зручних таблеток або капель. Крім того, не потрібно нехтувати продуктами, у яких велика кількість цього елементу.  

Також вітамін D може покращувати настрій і рятувати від осінньої депресії.  

Схожі статті

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.