Топ 7 фінансових помилок, які можуть зруйнувати стосунки

Коли двоє людей хочуть жити разом, то, чомусь, фінанси – це останнє, про що вони розмовляють. Але зовсім швидко може статися, що гроші так сильно вплинуть на їх стосунки, що подивитися один одному в очі уже й не захочеться.

Ми зібрали Топ 7 помилок, які бажано уникнути, щоб зберегти стосунки.

Не роби боргів і не бери без потреби кредити

Це трапляється часто з людьми, які не вміють управляти власними фінансами. При немалих амбіціях і великих планах на життя це часто обертається кредитною заборгованістю, яка з часом вбиває будь-які стосунки.

Адже хто витримає щомісячну економію, коли маєш собі відмовляти у всьому через те, що потрібно віддавати усі гроші за кредит? Чи постійні візити колекторів? Особливо, якщо рішення про оформлення кредиту приймалося одноосібно.

Такі серйозні питання потрібно обговорювати на сімейній раді і приймати рішення разом. Тоді й відповідальність буде спільна.

Не приховуй доходи і витрати

Financial Infidelity або “фінансова зрада”. Це означає приховування від другої половини дійсних доходів, рахунків у банку, наявність активів.

Для другої половини таке завжди принизливо. Якщо ти не довіряєш їй, то добре подумай, чи це та людина, яка тобі потрібна. А, якщо довіряєш, то це ще одна причина, щоб спільно знайти правильне рішення.

Не ігноруй сімейний бюджет

Гроші люблять рахунок. Якщо обом зрозуміло, куди і на що витрачаються гроші, то можна ефективно планувати витрати і доходи, також і економію коштів.

Якщо ти ще ніколи цього не робив, то заведи собі блокнот або в телефоні в нотатки записуй витрати. А потім співстав їх з доходами, так звикнеш якусь частину витрат економити.

Постав собі фінансові цілі на тиждень, місяць, рік. Підрахуй, скільки треба відкласти, щоб їх досягти.

Не перетворюйся на «дядечка Скруджа»

Облік витрат і розумна економія це зовсім не жлобство. Не можна постійно шукати знижки і сперечатися за кожну копійку на ринку.

А, якщо ти ще й дорікати почнеш, то вашому почуттю кінець.

Обговоріть заздалегідь чи готові ви і, якщо так, то від чого готові відмовитися? Від цього відштовхуйтеся у подальших стосунках. Якщо все ж не вдається, то, можливо варто перейти на роздільний бюджет?

Гра в мовчанку завжди веде до конфлікту

Люди всі різні. І у всіх своє уявлення про життя, ставлення до гроші, до їх накопичення і витрачання.

У нашому суспільстві не заведено обговорювати питання грошей. І це погано. Значно легше з партнером, коли знаєш, що від нього чекати.

Потрібно з самого початку проговорювати питання грошей – від того моменту, коли хто і скільки платить в кафе до питання ведення спільного бізнесу. Це нормально, адже після проговорення можна досягти компромісу, а без нього – тільки конфлікту.

Позбудься самозакоханості й егоїзму

Якщо домовилися про спільний бюджет, то й поводитися потрібно однаково, незалежно від того, хто скільки доклав. Бо інакше неможливо. У когось завжди буде спокуса сказати “але ж заробляю більше”, тому можу собі дозволити таксі, наприклад.

Це неприйнятно. Бо, по-перше, для чого тоді домовлялися? А по-друге, в такій заяві присутній тон приниження.

Не дозволяй фінансове насильство

Фінансове насильство – це вид психологічного насильства. Жертвою стає той, хто не має власного доходу.

Варіантів фінансового насильства є дуже багато, але ми сьогодні не про це.

Такі стосунки вже не про кохання, а про психопатію і невроз. А це потрібно лікувати.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.