26 лютого 2023: яке сьогодні свято у православному календарі, що можна і не можна робити, молитва дня

Двадцять шосте лютого відоме у православному календарі, як день, у який усі віряни вшановують пам'ять преподобного Мартиніана Кесарійського.

Яке сьогодні свято? Двадцять шостого лютого православна церква відзначає, як день, коли серед вірян заведено згадувати та вшановувати пам’ять Мартиніана Кесарійського, який прославився своєю сильною вірою та даром, який дозволяв йому зцілювати людей.

Преподобний Мартиніан ще з ранніх років вирішив для себе, що хоче вести спосіб життя самітника. В юності він пішов до пустелі, де тривалий час невпинно молився Богові. За таку щирість у молитві, відданість та правдивість віри Господь вирішив дати чоловікові безцінний дар: Мартиніан Кесарійський набув можливість зцілювати людей.

Повернувшись із пустелі, преподобний стикнувся із тяжким випробовуванням: його намагалася звабити дівчина, проте він не піддався спокусі. Дівчина покаялася перед ним та попросила допомоги. За цей випадок Мартиніана Кесарійського за цей випадок почали вважати заступником вірності та сімейного щастя.

Чого не можна робити 26 лютого?

Сьогодні не розпускайте пліток та не лихословте.

Не ображайтеся самі й не ображайте нікого навколо.

Сьогодні не варто шити чи вишивати, аби не втратити зір.

Які прикмети є 26 лютого?

Якщо сьогодні надворі сухо та морозно, то літо буде без дощів.

Якщо надворі хмарно, навесні буде багато дощів.

Якщо сьогодні ще лежить сніг на вулицях, то весна буде холодною.

Спостерігайте за погодою в останні зимові дні

Що краще зробити 26 лютого?

Здавна наші предки молилися преподобному Мартиніану. Вони вірили, що саме він може допомогти зберегти сім’ю, зробити так, аби родину оминули всі негаразди. Мартиніан під силу вберегти подружжя від зради та невірності.

Схожі статті