Хлопчик без ніг в 10 років став знаменитим скейтбордистом

Історію про мужнього хлопчика Максима переповідають десятки видань, перепощують сотні людей і вона завжди буде звучати по-новому. Бо її неможливо просто читати. Її кожен проживає по-своєму. Всі болі і печалі, відчай і розпуку, радість, і надію, і справжню любов, яку вже встигла пережити ця світла душа затримуєш у своєму серці, щоб очиститись, як молитвою, і зрозуміти, що жити варто.

Зараз Максимкові Абрамову 10 років. Вперше на всю країну він став відомим у два роки.  Одного ранку написали всі газети і розповіли усі телеканали про те, як йому, сільському хлопчику з Амурської області, щоб врятувати життя, лікарі змушені були ампутувати обидві ніжки. Так Максимко заплатив за чергових маминих 100гр, які вона пішла шукати, покинувши його самого вдома. Щоб зігрітися, хлопчик затягнув в ліжко тепловентилятор. Невдовзі Максимка з важкою ступінню  опіків забрали в лікарню. Вся країна стежила, що буде далі.

Максим Абрамов на треку
Максим Абрамов на скейт-майданчику

А далі, на щастя, пара бізнесменів з Санкт-Петербургу всиновила хлопчика і маленький  Максимко нарешті отримав справжніх маму і батька.

−Першу дошку для Максимка ми купили, щоб він міг якось пересуватися вдома й на вулиці, – розповідає прийомна мама хлопчика Інна Лаллав. – Тим часом думали про протезування.

Але сталося так, що Максиму не потрібні протези. Скейтборд не тільки замінив йому ноги, але зробив його знаменитим на весь світ, вдруге. І це також не випадковість. Але усе за порядком.

Поки що Максим пішов кататися на новозбудований перший бетонний скейт-майданчик в Санкт-Петербурзі, де його побачив Павло Мушкін, відомий в Росії скейтбордист, а з 2019 року президент Федерації скейтбордингу Санкт-Петербурга. Павло захопився тим, що робив 7-річний Максим.

Максим і Павло Мушкін
Максим і Павло Мушкін

На той час в їхній країні скейтбордистів-інвалідів не було, але вони були в Америці. І Павло відразу побачив у хлопчикові перспективу. Він розповів Максиму, як той може змінити своє життя, якщо буде серйозно і настирливо тренуватися.

Максим повірив своєму старшому другу і тренеру, ретельно тренувався і результатом було те, що в 2017 році наставник повіз його на чемпіонат світу. Максим, як спеціальний гість катався серед інших юних обдарувань – дітей-скейтбордистів, які вже досягли певного рівня, перед багатотисячною аудиторією. Влітку 2019 року, під час пітерських змагань, Максим взяв перемогу за кращий трюк серед аматорів.

Сьогодні Павло Мушкін не тільки тренер, але й піар-менеджер Максима. Вже два роки веде його сторінку в Іnstаgram, де постійно викладає фото, відео з тренувань.

Спочатку Максима почав перепощувати американский паблик  The berrics. Це закритий американський скейт-парк, где катаються кращі скейтбордисти світу. А трохи згодом успіхи хлопчика відзначив Тоні Хоук – американський професійний скейтбордист, який написав під світлиною Максима «new favorite skater» (анг. «новий улюблений скейтер»). Після цього хлопчик отримав багато лайків і коментарів на підтримку.

Звісно ж, це окрилило  обох – і малого спортсмена, і тренера.

Сьогодні Максимів рівень − вище середнього. Він вміє обертати дошку, ковзати по поручнях і по гранях. Добре виконує дугу вгору, коли підстрибує на дошці і ніби, як на гребені хвилі затримується і виконує трюки.

Мрія обох – взяти участь у Паралімпіаді. Тим більше, що скейтбординг планують включити в програму Паралімпійських ігор. «Думаю – це головна місія Максима – власним прикладом заохочувати інших, в кого подібні проблеми, іти за покликом мрії і здобувати свої маленькі перемоги у цьому житті», – підсумував Павло Мушкін. І по хвилі натхненно додав, – А можливо, він придумає свій трюк, який назвуть на його честь. Це було б круто».

Після змагань
Після змагань

Схожі статті

“Кошовий просто поруч проходив”: дружина “Лисого з Кварталу” показала обличчя двох доньок Євгена

Як виглядають та чим займаються доньки зірки "Квартал 95" Євгена Кошового? Як виявилось, діти планують піти по стопах відомого татуся та пов'язати життя з публічністю.

Ігор Кондратюк показав дружину, яка народила йому 3 дітей: не проміняв навіть на голосисту Аіду Ніколайчук

Ігор Кондратюк — один з небагатьох українських зірок, який потрапляє до переліку зразкових сім'яниннів, адже не тільки живе у шлюбі десятиліттями, але і не дозволяє собі нічого зайвого.

Андрій Данилко вперше висловився про таємний, але дивовижний роман із відомою співачкою: “Пару разів було”

Андрію Данилку завжди вдавалося вміло тримати баланс між відкритістю з аудиторією і повною приватністю, яка майже ніколи не порушувалася. А сам він чужу приватність все ж таки якось порушив.

“Найбільшою проблемою були прищі”: спливли шкільні фото з Марією Яремчук – не завжди була красунею?

Знаменита українська співачка Марія Яремчук вже давно завершила сценічну діяльність, однак, шанувальники згадують про неї з великим трепетом та сподіванням, що вона повернеться.